Ingrediente
-
- o varza acra
- 2 cepe
- 4-5 linguri cu bulion (in functie de cat de acra este varza voastra)
- 1 ardei gras
- o cana cu apa
- 2-3 linguri cu ulei
- marar
- sare, piper,
- o lingurita cu cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare
Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute.
Peste varza se pune ceapa, ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic.
Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin.
Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa.
Tava se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor, cuptor care a fost in prealabil incins.
Se lasa la foc mic circa o ora si jumatate iar apoi se ia folia de aluminiu.
Fara folia de aluminiu, se mai lasa la foc mediu pana cand se rumeneste un pic varza.
Dupa ce am scos-o din cuptor, noi am pus si niste carnita de porc prajita este ea. da stiu, nu-i prea sanatos :D:D
Se serveste alaturi de o mamaliguta buna, un ardei iute si un paharel de palinca buna.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|