Varza calita cu costita afumata si mamaliguta

Postat de krysty in Porc
31 Oct 2013 | 3382 vizualizari
Varza calita cu costita afumata si mamaliguta

Ingrediente

Pentru varza calita cu costita afumata:

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • piper macinat (optional)
  • 500-600 g costita afumata de porc
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa
  • cateva frunze de tarhon (optional)

Pentru mamaliguta:

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o cratita. 
Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata  o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si costita taiata in bucati mari  . Lasam cratita la cuptor 40 minute.Din 10 in 10 minute mai amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita .Cand este aproape gata se pune mararul  ,apoi tarhonul ,care au fost spalate si tocate fin.Se mai lasa 5-10 minute in cuptor si varza calita este gata .

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu costita afumata si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de cartofi cu carnati

Postat de merisor67

Budinca de cartofi cu carnati

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin. Taiem...

Citeste continuarea

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele. Pregatim aragazul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2013, 08:52
foarte mult imi place varza calita cu afumatura
la 31.10.2013, 08:54
Asta avem şi noi azi de mâncare. Şi e opera mea Bun!
la 31.10.2013, 08:55
poza e cam stearsa ... dar varza era buna
la 31.10.2013, 08:55
Ce bun, ce bun!
la 31.10.2013, 08:57
cred ca a fost bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking