Ingrediente
- o varza potrivita
- 3-400 g carne tocata
- 2-3 maini de orez
- 2 foi de dafin
- 0 ceapa
- 1 ardei
- 2 lg bulion gros
- o cana suc de rosii
- 2-3 rosii intregi
Mod de preparare
varza se taie marunt, se presara cu sare si piper si se freaca putin. se lasa 10 min sa se inmoaie.
intr-o cratita se prajeste putin ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea, se omogenizeaza f bine si se adauga orezul peste. se mai pune 2 lg de bulion gros si foile de dafin si se ia de pe foc.
se ia un vas termorezistent si se asaza un rand de varza, scursa bine de apa, se asaza peste rosiile taiate cubulete sau felii, se pune jumatate din amestecul de carne. se pune restul de varza si apoi restul de carne, se toarna peste o cana de bulion si se da la cuptorul incins la 200 , potrivindu-se caldura sa vina din ambele sensuri. se lasa cam o ora, mai portivindu-se pe parcurs, daca este necesar de apa.
la masa se poate servi cu smantana( mie asa-mi place...sotul nici aici nu voteaza cu mine...:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|