Ingrediente
- 1 ciolan afumat cca. 1 kg
- 3 kg varză
- 0.5 litri borş
- 200 gr. bulion roşii
- sare
- piper boabe
- mărar verde
- 2 foi dafin
- 1 ardei galben (gras)
- 1 ceapă albă
- 50 cl ulei
Mod de preparare
Modul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă nu sunt în cantitate mare.
Aşadar, se căleşte ceapa şi ardeiul, adăugându-se peste ele varza ce trebuie tocată mai dinainte un pic. Între timp (dacă nu s-a făcut înainte) se fierbe ciolanul pentru a se elimina mirosul de fum.
Imediat după ce se pune varza se pune borşul (prefer varza un pic acrită), sarea, piperul şi foile de dafin şi se lasă la fiert. Ciolanul se taie în bucăţi (după preferinţă) şi se adaugă la fiert cu celelalte ingrediente. Când varza a fiert suficient se pune bulionul şi mărarul tocat mărunt şi se mai lasă câteva minute pe foc. A ieşit un deliciu!
Eu am făcut apoi şi o mămăligă, merge de minune la o varză cu ciolan, vă garantez.
Poftă bună să aveţi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (106)
|