Varza cu ciolan si scaricica afumata

Postat de Oana in Porc
2 Mai 2009 | 12472 vizualizari
Varza cu ciolan si scaricica afumata

Varza asta cu ciolan mie imi place s-o fac vara, cu varza dulce, cu bors si rosii proaspete.

Ingrediente

  • un ciolan proaspat, cu sorici
  • o bucata de scaricica afumata
  • o varza mare
  • 1 kg de rosii proaspete, de gradina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • cana-doua de bors proaspat
  • marar proaspat

Mod de preparare

Ciolanul de porc il spalam bine, il dam intr-un clocot, aruncam apa si apoi il spalam cu apa rece. Il punem apoi la fiert cu foi de dafin, sare si piper. Cand e pe jumatate fiert punem si scaricica taiata feliute. Intre timp tocam varza, cel mai rapid la robot. Cand ciolanul de porc a fiert il scoatem si il taiem bucati de pe os. Osul si-a facut treaba, a dat un gust bun si acum nu mai avem loc de el in oala.

Tocam ceapa si ardeiul gras cubulete, luam o cratita larga si punem putina zeama de carne, apoi ceapa si ardeiul sa se inabuseasca putin(totul fara ulei, zeama are ceva grasime de la carne). Apoi punem carnita si varza. Potrivim de sare. Rosiile le oparim cu apa fiarta, le luam pielita si cotoarele si le “nimicim” si pe ele la robot. Le adaugam in varzica, punem si borsul si apoi bagam totul la cuptor pana scade frumos si se rumeneste putin. O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan si scaricica afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Retete similare

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Postat de AdrianUdrea

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....

Citeste continuarea

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Postat de panacris

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute. Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.05.2009, 10:55
Ce este scaricica?Iarta-ma, dar nu cunosc termenul.In rest, reteta e o.k.
la 14.09.2009, 14:38
coaste de porc afumate...is fffff bune....al meu ii plac si in ciorba de varza sau in papricas
la 29.09.2010, 22:57
arata delicios,precis ca e foarte buna...
la 02.08.2015, 13:29

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking