Varză cu mazăre - de post

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
3 Apr 2012 | 6553 vizualizari
Varză cu mazăre - de post

Felul acesta de mâncare derivă din principiul "zeamă lungă să ajungă", :)) însă aici nu-i zeamă. Oscilam între varză şi mazăre, aşa că le-am combinat să ştiu că mi-am făcut ambele pofte, plus că-i mai consistent (în perioada postului). Am mai adăugat condiment Ras el Hanout şi puţin coriandru, un iz exotic :)). Buunn!

Ingrediente

  • 2 kg varză proaspătă;
  • 500 g mazăre;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 100 g ţelină;
  • 1 lg boia dulce;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lgţ chili;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout;
  • 1 lgţ corinadru;
  • 1 lgţ piper boabe;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL vin alb;
  • 100 mL zeamă de la castraveţi muraţi;
  • sare.
Decor: eșalotă și ciboulette (opțional).

Mod de preparare

Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu mazăre - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu legume si zeama de varza

Postat de Valclaudia

Ciorba de post cu legume si zeama de varza

Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...

Citeste continuarea

Ciorba acra de iarna

Postat de MotanLaOale

Ciorba acra de iarna

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2012, 12:46
imi place
la 03.04.2012, 13:45
mie-mi place varza proaspata,mai ales cea noua,combinata cu cartofi si mult marar
la 03.04.2012, 14:02
Da! Si eu mor dupa combinatia cartof + varza, am tot facut tot soiul de tocanite.
la 03.04.2012, 14:02
bun
la 03.04.2012, 14:42

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking