Ingrediente
- pentru un butoi de 120 l
- 60 kg varza
- 1 sfecla rosie(optional)
- 500 g hrean
- frunze de stejar sau de visin
- sare
- boabe de porumb
Mod de preparare
Varza curatata de frunzele care nu sunt sanatoase,taiata in jumatati daca este mare,sau lasata intreaga,o punem in butoi cu frunze de stejar,felii de hrean,felii de sfecla rosie;am observat ca marea majoritate nu pun sfecla,dar noua ne place culoarea;pentru cine nu pune sfecla rosie,puneti 2-3cani de boabe de porumb;dupa ce s-a umplut butoiul,adaugam apa si sare;la 10l de apa 1cana cu sare(250g )grunjoasa.apa sa fie calduta cat se topeste sarea;acoperim butoiul cu capac iar daca nu merge capacul,punem deasupra un sac din plastic si legam la gura.
Din ziua cand am pus varza in butoi pana cand cand incepe sa se inmoaie,vanturam zilnic,dupa aceea mai rar.
Eu dupa 1saptamana pun si aspirine.ca si la muraturi,nu da voie verzei sa se acreasca si in felul asta cand o gatim nu mai trebuie tinuta in apa
Butoiul meu asa arata saptamana trecuta cand am pus varza;acum,fiind vanturata zilnic si apa calduta,am reusit sa-i pun capacul
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|