Ingrediente
- 1 varza dulce mijlocie
- 750 gr carne tocata - dupa preferinta porc, vita sau pui - eu am facut de porc
- 1 ceapa mare
- 100 gr orez
- 100 ml samantana
- 3 rosii - eu am pus suc
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare
- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa
- curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare si piper si le inabusim impreuna adaugand apa daca e nevoie
- spalam orezul si il fierbem in 2 cesti apa (300 ml) si un praf de sare
- dupa ce au fiert toate le lasam deoparte
- ungem o cratita cu ulei, asezam un strat de varza, unul de carne, unul orez si o lingura smantana si continuam asa pana se termina compozitiile, iar ultimul strat trebuie sa fie de varza peste care asezam rosiile taiate rondele, punem smantana ramasa si dam varza la cuptor pentru 30 min la foc potrivit
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza à la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|