Varza la cuptor cu cremwursti si costita de porc

Postat de adasev12 in Porc
1 Oct 2010 | 7239 vizualizari
Varza la cuptor cu cremwursti si costita de porc

combinatie de moment....cantitatile sunt doar orientative...eu fac mancarea dupa ochi...deci...

Ingrediente

  • o varza potrivita
  • cam 200 g crenvursti de porc
  • 3-400 g costita de porc
  • 2 rosi
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • oregano sau cimbru
  • sare, piper
  • bulion

Mod de preparare

se taie varza marunt si se freaca bine cu sare si piper.

rosiile se taie cubulete.

crenvurstii se prajesc putin in uei.

costita se taie bucati mici si se presara cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile. pana se rumeneste.

intr-o cratita se calesc ceapa si ardeiul cu 2 lg ulei ana se inmoaie, se adauga varza si foile de dafin si se lasa la calit pana se inmoaie si varza, adica pana se face cam pe jumatate. in acest timp se mai adauga apa, cat sa nu se prinda de fundul vasului.

se ia un vas termorezistent si se asaza intai un strat de varza, apoi o rosie taiata si jumatate din crenvursti. se presara putin oregano apoi se pune al doilea strat de varza si a doau rosie,apoi restul de crenvursti si iar se presara putin oregano. se pune si restul de varza si peste 3 lg de bulion diluat cu un pahar de apa se asaza costitele deasupra si se da la cuptorul incins la 180 g. intai se potriveste caldura de sus in jos si se lasa aprox. 30 min, se schimba apoi caldura sa vina din ambele sensuri si se mai lasa max.15 min,

se serveste la masa preferabil cu smantana...sau cum doriti...gusturile nu se discuta...nu???

pofta buna...si ...se poate si un pahar de vin...zic eu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu cremwursti si costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza cu carnati si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Varza cu carnati si ardei copt

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt. Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita....

Citeste continuarea

Perisoare cu sos de rosii

Postat de deyutzky

Perisoare cu sos de rosii

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2010, 19:18
la 01.10.2010, 20:16
la 01.10.2010, 20:18
foarte buna, dar schimba titlul
la 01.10.2010, 21:56
Ce bunatate
la 01.10.2010, 22:38
miha, rocsi...grazie!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking