Varza la cuptor cu costita de porc

Postat de SENO in Porc
10 Oct 2011 | 14543 vizualizari
Varza la cuptor cu costita de porc

Ingrediente

  • o bucata maaaaare de costita de porc
  • 2 verze potrivite
  • 4 cepe
  • 1 gogosar urias
  • cateva linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe,piper macinat
  • cimbru
  • vegeta
  • boia iute
  • 4-5 rosii
  • pasta de rosii
  • cateva foi de dafin

Mod de preparare

Costita se spala bine si se pune intr-o tava sau un vas termorezistent la cuptor cu putin ulei si presarata cu sare,piper macinat,vegeta si boia iute.Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor vreo ora buna. Din cand in cand se mai stropeste carnita cu sosul pe care si-l lasa, iar cand e aproape gata se taie cateii de usturoi si se arunca peste carne si paharul de vin alb. Chiar la sfarsit se lasa 5 minute tava descoperita la cuptor ca sa prinda o crusta frumoasa.

Cepele se toaca si se calesc in ulei pana devin aurii impreuna cu gogosarul, apoi se adauga 2 cani de apa si se pune varza tocata. Se pun si rosiile decojite sau din conserva, pasta de rosii, foile de dafin, piperul boabe, sare, putina vegeta si cimbru uscat. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de mihaelar63

Cina de duminica -costita de vitel

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...

Citeste continuarea

Sarmale coapte

Postat de mihaelar63

Sarmale coapte

Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2011, 17:04
Vreau si eu ,acum asa calda si buna
la 10.10.2011, 17:26
buna
la 10.10.2011, 17:43
Multumesc sufletista,cris haideti repede pana mai e calda
la 10.10.2011, 17:44
Vin acum
la 10.10.2011, 18:33
papa bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking