Ingrediente
- Aluat:
- 500 gr faina
- 3 albusuri
- 250 ml lapte
- 130 gr zahar
- 10 gr drojdie uscata
- sare
- 50 gr unt
- ulei vegetal pt uns
- Umplutura:
- 200 gr branza de vaci
- 50 gr zahar
- un galbenus
- zahar vanilat
- Pt uns :
- 1 ou
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Umplutura:
- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.
Aluatul:
- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.
- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.
- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.
- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.
- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.
- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.
Se pudreaza cu zahar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|