Veggie mix de primavara

Postat de farfuriavesela in Mancaruri de legume
13 Mai 2014 | 7260 vizualizari
Veggie mix de primavara

Felul asta de mancare se prepara cu multa usurinta, intr-o zi relaxata, in care avem nevoie de culoare. Vreti sa vedeti cum am pregatit acest preparat? Urmariti filmul alaturat!!! http://youtu.be/vIbvwbNmeRw

Ingrediente

  • 4 cartofi (potriviti ca marime)
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • 1 ceapa alba taiata marunt
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, boia dulce
  • 2 catei de usturoi (pasta)
  • putin ulei
  • putin cascaval din lapte sau cascaval vegetal in perioadele de post

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert in coaja, intre timp, intr-o tigaie pun ceapa la calit in putin ulei, cu condimente. Pentru ca vreau ca ceapa sa fie gatita bine, pun si putina apa si las sa fiarba cateva minute.

Dupa ce cartofii s-au fiert, ii curat de coaja si ii tai feliute, la fel si rosiile si dovlecelul.
Dovlecelul il asez intr-un castron si pun peste el putin ulei si condimente.
Pentru ca rosiile si cartofii sunt mai fragili, evit sa ii manevrez prea mult, ii presar cu sare si piper.

Intr-un vas de jena rotund, asez ceapa calita, intr-un strat uniform, apoi legemele, in pozitie verticala, pe rand, o felie de cartof, una de rosie, una de dovlecel si tot asa pana cand se umple vasul.
Presar putin piper pe deasupra si pun in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 min.

Dupa ce s-au rumenit legumele presar putin cascaval deasupra, dar acest pas poate fi eliminat daca se doreste ca acest preparat sa fie unul de post sau se poate folosi cascaval vegetal.

Se mai pune in cuptor, impreuna cu cascavalul pentru 5 minute, dupa care este gata de servit ca preparat individual sau ca o garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie mix de primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tigaie cu rosii, cartofi si oua

Postat de madi_marin

Tigaie cu rosii, cartofi si oua

Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de...

Citeste continuarea

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

Postat de katty

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 14:01
la 13.05.2014, 14:14
la 13.05.2014, 14:20
va ce bine arata
la 13.05.2014, 14:21
bestial! biig like!
la 13.05.2014, 14:24

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking