Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
5 Mar 2020 | 9471 vizualizari
Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

Mă pregătisem să fac vinete umplute cu ciupercuțe, dar m-am răzgândit și am preparat altă rețetă. Este un preparat de post care poate fi servit și lângă o porție de carne, ca garnitură. Un preparat aromatizat, economic și sănătos, care se face destul de repede și care merită efortul minim solicitat, pentru gustul său exotic și plăcut. Iar asocierea cu mujdeiul de usturoi, făcut ca o maioneză, este savuroasă...

Ingrediente

  • 1 vânătă proaspătă (300-350 grame)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • amestec de ierburi italiene
  • oregano
  • Pentru mujdei:
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3-4 picături de oțet
  • sare
  • Pentru servit:
  • 2-4 felii de pâine prăjită
  • 1 roșie
  • codițe de ceapă verde

Mod de preparare

Vinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase  de 1-1,5 cm.

Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de măsline, după care se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburi italiene și oregano.

Se lasă feliile de vinete, astfel aromatizate, timp de 15-20 minute, pentru a se pătrunde.

Se unge tigaia grill cu un strat subțire de ulei și se încinge, după care se pun feliile de vinete aromatizate, la foc mic, ca să se prepare încet și să se pătrundă.

Între timp se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se face mujdeiul de usturoi, pisat fin și mixat cu: sare, ulei de floarea soarelui și câteva picături de oțet, până ce devine ca o maioneză bine legată.

După ce s-au preparat feliile de vinete la grill, pe ambele fețe, se pun în farfurii, cu felii de roșii, mujdei de usturoi și codițe de ceapă verde. Se servesc cu pâine prăjită.

Preparatul poate fi servit și ca garnitură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chiftele de ghebe, la cuptor

Postat de rhapsody

Chiftele de ghebe, la cuptor

1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat. 2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine. 3. Preincalzim cuptorul la...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu masline

Postat de Bunica

Mancare de cartofi cu masline

Ceapa se curata,spala si se toaca marunt. Punem pe foc o cratita cu apa, 200 ml, si cand incepe sa fiarba adaugam ceapa. O lasam la inabusit 10 minute. Cartofii curatati, spalati, taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2020, 13:33
la 05.03.2020, 14:33
Trimite și la mine vreo 2 că eu nu mai am unde să gătesc acum Ce bune!
la 05.03.2020, 14:44
Bine, Merișor, voi trimite când condițiile vor fi favorabile... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 05.03.2020, 15:24
Yammi
la 05.03.2020, 15:35
Mulțumesc frumos, Diana!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking