Vinete cu sos pesto, gratinate

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
29 Iul 2010 | 6116 vizualizari
Vinete cu sos pesto, gratinate

O garnitura super, super gustoasa, merge de minune cu o fripturica la gratar!

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri sos pesto
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o rosie coapta
  • cascaval ras
  • sare
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu apa rece. Se aseaza vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline, apoi se intinde bine deasupra sosul pesto, din belsug. Se zdrobeste si usturoiul si se freaca bine vinetele. Se pun la cuptor, la foc potrivit, pana sunt coapte bine.

Intre timp se mixeaza bine rosia, fara piele si cotor, apoi se ung vinetele cu sosul de rosii, se presara cu cascaval ras si se mai pun 5-10 minute la cuptor, pana se topeste cascavalul.

Sunt extraordinare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos pesto, gratinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vinete gratinate

Postat de Cocktail_of_Senses

Vinete gratinate

Pentru inceput am condimentat vinetele cu sare, piper si ulei de masline si le-am tras la tigaie fix 1 minut pe fiecare parte, pana au capatat o culoare usor maronie. Este important sa taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2010, 09:55
Ce bine-mi pare ca am ajuns prima,o sa pap o vanata intreaga.Felicitari pentru reteta
la 29.07.2010, 10:22
Multumesc, Mena! nici n-am apucat sa le fac o poza "finala", au disparut rapid din tava, sunt extraordinare!
la 29.07.2010, 10:29
inghgit in sec si plec repede...............
la 29.07.2010, 10:30
Fata, esti in concediu?
la 29.07.2010, 10:33
Nu fata, la 11 trebuie sa plec de-acasa si eu stau aici la vorba cu voi V-am pupat, va citesc diseara!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking