"Visinoaice"

Postat de dentistutza in Prajituri
3 Iul 2010 | 4699 vizualizari
"Visinoaice"

Asa le spunea bunica mea,care era moldoveanca. Ideea este simpla: aluat fin de cozonac umplut cu visine suculente si insiropat cu zeama lasata de acestea. Este retea preferata de noi in acest sezon. Din motive de ...silueta am facut din 500 gr. faina dar au iesit destul de multe.

Ingrediente

  • 500 gr. faina(pt. cozonac)
  • 25 gr.drojdie proaspata
  • 180 gr.zahar
  • 250 ml.lapte cald (3.5%)
  • 1 pachet unt topit si racorit
  • 3 galbenusuri+ 1 ou intreg
  • sare,vanilie sau coaja de lamaie razuita,dupa gust.

Mod de preparare

Aluatul

Se face o maia din drojdia desfacuta in putin lapte cald,2 lingurite zahar,1/2 lingurita sare si putina faina ca sa rezulte o pasta. Se lase sa creasca.

Intr-un vas mai mare se pune faina cu zaharul si un varf de sare,se face clasicul crater si se pune maiaua crescuta.Apoi se incorporeaza ouale batute fara mila si inecate in lapte caldut. Urmeaza untul topit si aromele.   Nu trebuie framantat mult acest aluat si daca pare inca moale si lipicios nu este nimic. Se acopera vasul si se lasa sa creasca cam o ora in functie de temperatura ambianta.

Visinele:

Se curata de samburi  (daca va scapa vreunul va astept cu drag la cabinet)  si se pun la scurs intr-o sita peste un castronel cu cateva linguri de zahar.Ale mele erau altoite si destul de dulci.

Odata crescut aluatul se lucreaza pe o suprafata infainata.Se taie rondele cu un pahar cu gura mare (Dom'le eu chiar am o obsesie cu gurile...) si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt ca sa creasca iar.

Apoi se pun cateva visine pe fiecare, se lopesc ca niste corabioare si se coc. La inceput focul sa fie domol iar cand s-au umflat bine se poate mari temperatura.

Fierbinti, le insiropam generos cu zeama lasata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Visinoaice"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gogosi umplute cu mere

Postat de oanapl

Desert gogosi umplute cu mere

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de Oana

Desert prajitura Alba ca Zapada

Incepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 11:24
mai,isteata bunica ta); daca cele cu branza sunt branzoaice, adaptam in functie de umplutura, nu? ). faine, as manca doua, se poa'?
la 03.07.2010, 11:32
vreau visinoaice!!!!!!
la 03.07.2010, 11:37
Gaby, cred ca nu ne da. Nu vezi ce incruntata se uita la noi?
la 03.07.2010, 11:52
)))),
la 03.07.2010, 12:06
bine ai venit daca e reteta din Moldova sunt sigura ca e grozava , si eu am o prietena cu radacini moldovenesti , tot ce face ea cu aluat deosebit de delicios

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking