Vita cu bulete de cascaval si sos natur

Postat de Teona in Vita
24 Mai 2012 | 4959 vizualizari
Vita cu bulete de cascaval si sos natur

Delicios

Ingrediente

  • 4 felii vrabioara vita
  • sare
  • piper verde
  • rozmarin
  • o lingura de unt
  • 2 oua
  • smantana dulce 200 ml
  • 400 g piure de cartofi
  • 2 linguri faina
  • 200 g cascaval razalit
  • ulei pentru copt buletele
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se topeste untul in tigaie teflonata si se prajeste vita condimentata in prealabil cu piper verde macinat si rozmarin.

Se intorc bucatile de carne pe ambele parti, pana se schimba la culoare. Feliile de vita se aseaza apoi intr-o tava incalzita, (se presara cu sare)  in cuptor incins, cca 10 minute, dupa care se acopera tava cu folie de aluminiu si se tine asa cca 15 minute, pana ce se elibereaza zeama.

In tigaia cu unt, varsam zeama de la carne , putina faina ( o lingurita ) si smantana dulce, amestecand continuu. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

In timp ce carnea se innabusa, amestecam piure0ul de cartofi cu oul, faina si cascavalul. In functie de consistenta, mai putem adauga faina. Se formeaza buletele, care se prajesc in ulei incins.

Se aseaza frumos in farfurie, presarand patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu bulete de cascaval si sos natur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel la Multicooker

Postat de merisor67

Friptura de vitel la Multicooker

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque). Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe...

Citeste continuarea

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Postat de cristeena20

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 16:24
Draguta mea vin la masa
la 24.05.2012, 16:40
vin si eu
la 24.05.2012, 16:43
Bun venit! Faine retete ai postat!
la 24.05.2012, 16:50
super
la 24.05.2012, 16:54
ce deliciu!Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking