Vitel cu spanac in oala de lut

Postat de susu in Vita
29 Apr 2011 | 4162 vizualizari
Vitel cu spanac in oala de lut

O minunatie iese in aceasta oala, carnea se topeste in gura de frageda ce e si mancarica capata un gust deosebit.

Ingrediente

  • 4 kg spanac
  • 500 gr carne de vital
  • 1 ceapa
  • Putina zeama de carne
  • Boia dulce
  • Vegeta
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • Cateva felii de lamaie

Mod de preparare

Calim ceapa tocata marunt, adaugam apoi usturoiul taiat, carnea bucati si boiaua. Punem supa fierbinte atat cat sa acopere putin carnea dupa care adaugam treptat spanacul spalat si taiat mai mare.Puteti sa-l lasati intreg daca va place sa simtiti spanacul in lingura. Odata ce s-a inabusit bine transferam mancarea in oala, punem morcovelul taiat in patru si-o dam la cuptor. Spre sfarsit adaugam pasta de tomate si condimente dupa gust.

Puteti pune putina zeama de lamaie la final sau cateva felii, ii da un gust bun. Aceasta oala este smaltuita, eu o pun in cuptor inca de la inceput si nu il incalzesc in prealabil ca sa nu am surprize sa crape. Scoateti oala calda din cuptor si adaugati mancarea dupa care o dati la loc. Se poate face aproape orice si rezultatul este nemaipomenit.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu spanac in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Postat de panacris

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de aliliana

Friptura de vitel cu legume

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.  Intre timp legumele  se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2011, 15:03
la 29.04.2011, 15:19
la 29.04.2011, 15:34
buna buna
la 29.04.2011, 15:34
Delicios
Am invatat de la soacra mea sa adaug la ultimele clocote si o cana de naut fiert; ii da o aroma deosebita
la 29.04.2011, 16:28
bunaaa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking