Vitel Milanez (Veal Milanese) 2 portii

Postat de nico15 in Vita
19 Oct 2011 | 5936 vizualizari
Vitel  Milanez (Veal Milanese)   2 portii

Ingrediente

  • 2 cotlete de vitel
  • 1 ou
  • 75 g de faina
  • 75 g de pesmet
  • 100 g de parmezan
  • cimbru,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper
  • ulei
  • 150 g spanac
  • 150 g cartofi
  • 150 g morcovi
  • ½ de ardei gras
  • unt
  • curry
  • 1 lingurita de zahar
  • nucsoara
  • 1 ceapa,
  • 150 g de ciuperci
  • 2 rosii
  • 1 catel lde usturoi
  • 50 ml lapte
  • Dessign:
  • baby morcovi si boia

Mod de preparare

Luam cele 2 cotlete de vitel, le infasuram in folie de plastic si le batem un pic cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam. Radem parmezanul pe razatoarea mica si il amestecam cu cimbrul/busuiocul tocat marunt si cu pesmet. Trecem cotletul de vitel prin faina, ou batut si prin amestecul realizat de noi, il impesmetam bine si facem un grilaj cu un cutit ascutit pe el dupa care il vom pune intr-o tigaie in putin ulei si un cub de unt, aproximativ 3-4 minute pe fiecare fata. Dupa 7-8 minute cotletele sunt gata se scot si se pun pe hartie absorbanta pentru a se-ndeparta excesul de ulei.

Facem un dressing, taiem ceapa foarte fin o calim in putin unt, dupa ce a prins culoare aurie adaugam ciupercile taiate lamele, adaugam usturoiul taiat fin si rosiile taiate cubulete,adaugam putin stoc de pui(zeama de pui sau legume) si fierbem 10 minute, saram si piperam.

Trecem la pregatirea piureurilor:

Piureul de spanac, se fierbe spanacul si se toaca foarte fin si un catel de usturoi, se va adauga unt se sareaza si pipereaza si se va sota.

Morcovii ii curatam, spalam si taiem cubulete mici si ii punem la fiert, dupa ce sunt fierti ii scurgem de apa si ii blendam. Dupa aceea punem un cub de unt in tigaie adaugam piureul de morcov, curry ½ de lingurita si o lingurita de zahar si ii vom carameliza.

Cartofii se curata, spala si se fierb dupa care se blenduiesc, se sareaza si pipereaza. Dupa aceea se pun in tigaie intr-un cub de unt se adauga cartofii(piure) de pune laptele si praful de nucsoara evident se sareaza.

Acestea se vor servi cu vitelul milanez ca in imaginea alaturata.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Milanez (Veal Milanese) 2 portii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de vita in sos

Postat de Dya

Pulpa de vita in sos

Curatam carnea de pielita, o spalam in apa rece pana ce ramane curata si o punem la fiert atat cat este necesar. O scurgem apoi de apa si o trecem printr-un jet de apa fierbinte pentru a elimina...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de eumimi

Friptura de vitel cu legume

  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2011, 22:24
e tarziu acum sa pap,dar maine imi iau portia
la 19.10.2011, 22:37
bun bun
la 19.10.2011, 23:19
Excelent imi place,arata tare bine si cred ca e delicios
la 20.10.2011, 16:28
super super
la 20.10.2011, 20:53
buna

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking