Xmas Pizza

Postat de ionix in Pizza
28 Dec 2010 | 3921 vizualizari
Xmas Pizza

pentru că e făcută de Crăciun :))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt topit şi răcit
  • 50 ml lapte
  • 50 ml apă
  • făină cât cuprinde
  • 1 ou
  • sare
  • Topping-uri
  • 400 g salam de pui de casă
  • 350 g caşcaval mai moale
  • ketchup
  • sos de ardei iuţi
  • 150 g măsline
  • 2/3 dintr-o cutie cu porumb
  • un ou
  • două cepe

Mod de preparare

Preparare blat:

Se amestecă bine toate ingredientele şi se frămână cu puţin ulei până ao un aluat uşor de modelat şi nelipicios.

Asamblare:

Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină.

Se întinde o foaie şi se aşează în tavă.

Se unge cu ketchup, se stropeşte cu puţin sos de ardei iuţi, se rade jumîtate din cantitatea de caşcaval.

Se pune salamul tăiat cubuleţe, măslinele tăiate felii, ceapa julien şi porumbul.

Se rade restul de caşcaval, pe ochiurile mari, şi se pune iar ketchup.

Oul se pune în mijlocul tăvii, ăla a fost pentru soţ.

Se dă la cuptor la foc potrivit până se coace blatul.

Se serveşte atât caldă cât şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Xmas Pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de Bucataras

Pizza Margherita

1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 28.12.2010, 21:57
primaaaaaaaa..manc si eu
la 28.12.2010, 21:58
îţi dau o tavă întreagă...
la 28.12.2010, 22:00
Pentru ca e facuta cu manute de fata minunata
la 28.12.2010, 22:03
merge la fix o pizza dupa atatea mancaruri grele ma inscriu la o portie
la 28.12.2010, 22:04
Ruxy... eşti chiar scumpă...

Reţetegg... eu aş fi pus numai porumb mersic

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking