Xmas Pizza

Postat de ionix in Pizza
28 Dec 2010 | 3937 vizualizari
Xmas Pizza

pentru că e făcută de Crăciun :))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt topit şi răcit
  • 50 ml lapte
  • 50 ml apă
  • făină cât cuprinde
  • 1 ou
  • sare
  • Topping-uri
  • 400 g salam de pui de casă
  • 350 g caşcaval mai moale
  • ketchup
  • sos de ardei iuţi
  • 150 g măsline
  • 2/3 dintr-o cutie cu porumb
  • un ou
  • două cepe

Mod de preparare

Preparare blat:

Se amestecă bine toate ingredientele şi se frămână cu puţin ulei până ao un aluat uşor de modelat şi nelipicios.

Asamblare:

Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină.

Se întinde o foaie şi se aşează în tavă.

Se unge cu ketchup, se stropeşte cu puţin sos de ardei iuţi, se rade jumîtate din cantitatea de caşcaval.

Se pune salamul tăiat cubuleţe, măslinele tăiate felii, ceapa julien şi porumbul.

Se rade restul de caşcaval, pe ochiurile mari, şi se pune iar ketchup.

Oul se pune în mijlocul tăvii, ăla a fost pentru soţ.

Se dă la cuptor la foc potrivit până se coace blatul.

Se serveşte atât caldă cât şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Xmas Pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu bunatati de la Sergiana Poiana marului

Postat de Constelatialeu

Pizza cu bunatati de la Sergiana Poiana marului

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam un praf de sare si maruntin drojdia, apoi turnam apa calduta si incepem sa framantam, e posibil sa nu fie nevoie de toata apa, deci nu o turnati...

Citeste continuarea

Pizza la capac

Postat de katty

Pizza la capac

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2010, 21:57
primaaaaaaaa..manc si eu
la 28.12.2010, 21:58
îţi dau o tavă întreagă...
la 28.12.2010, 22:00
Pentru ca e facuta cu manute de fata minunata
la 28.12.2010, 22:03
merge la fix o pizza dupa atatea mancaruri grele ma inscriu la o portie
la 28.12.2010, 22:04
Ruxy... eşti chiar scumpă...

Reţetegg... eu aş fi pus numai porumb mersic

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking