Zacusca cu vinete

Postat de Alina26 in Zacusca
18 Mar 2013 | 3511 vizualizari
Zacusca cu vinete

Ingrediente

  • 2kg vinete
  • 2kg ardei rosi
  • 1kg ceapa
  • 1kg morcovi
  • 800g sos de rosii
  • 500ml ulei de floarea soarelui
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1.Coacem vinetele in cuptor,lasam sa raceasca,le curatam si le lasam la scurs.Coacem si ardeii,ii curatam si ii lasam la scurs.

2.Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem intr-o oala (in care sa nu se prinda) cu ulei la calit.Curatam morcovii,ii dam pe razatoare si ii puem in oala dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se inmoaie si morcovii,adaugam putina sare.

3.Tocam vinetele si ardeii si ii adaugam peste ceapa si morcovi.Lasam sa fiarba crca 15 minute.Adaugam sos-ul de rosii,sare,piper si frunze de dafin.Trebuie sa fiarba pana scade tot lichidul (practic pana se ridica uleiul la suprafata,circa 2 ore).Mestecati des,ca sa nu se prinda.Daca mai este necesar puteti sa mai adaugati ulei.

4.Cand a scazut,punem in borcane,cat zausca inca mai este fierbinte.Acoperim borcanele cu prosoape si lasam peste noapte pana se raceste.

Sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 18:51
la 18.03.2013, 18:58
multumesc..!!!!
la 18.03.2013, 19:18
uuuu, ca bine zici sa desfac si eu un borcan )
la 18.03.2013, 19:19
la 18.03.2013, 19:31

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking