Zacusca de fasole

Postat de susu in Zacusca
8 Ian 2014 | 4725 vizualizari
Zacusca de fasole

O minunatie de zacusca, chiar mai buna decat cea de vinete, incercati-o si nu veti regreta. Serviti rece din beci sau frigider

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba
  • 500 gr morcovi
  • 1 kg ardei capia rosii
  • 1/2 kg ceapa rosie
  • 1/2 kg ceapa alba
  • 500 ml ulei
  • 1/2 borcan de 720 pasta concentrata de tomate (sultan)
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 lgt bicarbonat
  • 1 lgt rasa de zahar pentru gust si fiert
  • vegeta
  • piper boabe
  • coriandru
  • sare
  • cateva boabe de ienibahar
  • cimbru
  • foi de dafin
  • frunze de telina optional

Mod de preparare

Fasolea se spala si se alege dupa care se pune la inmuiat in apa rece pentru vreo 12 ore (eu am pus 1 kg dar puteti folosi mai putin). A doua zi o punem la fiert in apa fierbinte impreuna cu un morcov, un cartof, un pastarnac, usturoi si o ceapa. Fierbem vreo ora dupa care aruncam prima apa si punem alta fierbinte. Spumam fasolea ori de cate ori este cazul. Adaugam condimentele, bicarbonatul si zaharul care se folosesc pentru a ajuta fasolea sa fiarba, deasemenea mai puteti pune si o lingura de metal sa fiarba in zeama. Ardeiul se coace, se presara cu sare si se acopera dupa care se curata de coaja si seminte. Il dam prin masina de tocat si pastram si zeama scursa. Ceapa se macina si ea separat, la fel si morcovul. Fasolea fiarta se scurge, se inlatura legumele si se da prin masina de tocat dupa care se paseaza o data si cu mixerul, mie imi place sa iasa ca o pasta dar puteti lasa fasolea intreaga. Incalzim uleiul, calim mai intai ceapa vreo 30-40 de minute dupa care adaugam morcovul si mai lasam inca pe atat. Ceapa trebuie bine calita si apoi urmeaza celelalte legume. Adaugam si ardeiul cu tot cu zeama si mai tarziu fasolea. Spre final potrivim de sare si adaugam bulion. Se poate face si cu rosii dar necesita mai mult timp de fierbere. Dam putin si la cuptor si cand e gata o punem in borcane fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca de fasole verde cu dovlecei

Postat de sufletista

Zacusca de fasole verde cu dovlecei

Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min. Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt. Dovlecei ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2014, 15:03
Bine zici Susu . O zacusca e buna azi
la 08.01.2014, 15:17
Foarte buna...Dar ingredientele ???
la 08.01.2014, 15:34
ce buna e si eu am facut
la 08.01.2014, 15:36
la 08.01.2014, 15:58

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking