Zacusca de gogosari cu ghebe

Postat de adriana_bobu in Zacusca
24 Oct 2010 | 24716 vizualizari
Zacusca de gogosari cu ghebe

Pentru a avea si iarna legume pe masa.....dar preparate...

Ingrediente

  • 3Kg gogosari
  • 2kg ghebe
  • 1Kg ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 borcan pasta tomate(400g)
  • 1/2 l ulei
  • 3 frunze dafin
  • piper...dupa gust

Mod de preparare

Se coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4 linguri) cca 20 min. Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc (eventual tot la mixer)si se trag in ulei (3-4 linguri), adaugand si o canita de apa pentru a se inmuia. Se amesteca toate componentele , se adauga restul de ulei , frunzele de dafin si piperul si se pun intr-o oala inox in cuptor iar dupa 30 min se adauga pasta de tomate.  Se mai mesteca din cand in cand (cam la 15-30 min)iar cand uleiul se ridica la suprafata (nu mai devreme de 60 min) se opreste focul si se pune zacusca in borcane. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de ghebe

Postat de Ksenya

Zacusca de ghebe

Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape....

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe

Postat de Dya

Zacusca cu ghebe

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2010, 16:34
la 24.10.2010, 17:12
Ce buna!
la 24.10.2010, 19:17
la 24.10.2010, 23:07
Ce bunatate
la 24.10.2010, 23:36
multumesc...poftiti la masa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking