Zacusca de vinete

Postat de postavaru in Zacusca
5 Sep 2011 | 9396 vizualizari
Zacusca de vinete

Pregatirile pentru iarna continua... :). Astazi vreau sa va arat ce am lucrat eu in weekendul trecut :D.

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg ceapa
  • 2 kg rosii sau 1 1/2 bulion
  • 1 1/2 l ulei
  • piper boabe
  • frunze de dafin
  • sare

Mod de preparare

Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.

Vinetele si ardeiul kapia le coacem pe plita si le curatam. Putem coace si gogosarul. Eu l-am lasat necopt de data aceasta.

Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.

Lasam ceapa 20- 30 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Lasam inca 15-20 de minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, iar apoi adaugam rosiile tocate.

Intre timp curatam ardeiul de coaja si de samburi si il tocam.

Curatam si vinetele si le tocam marunt ca pentru salata. Adaugam in cratita ardeiul kapia si dupa ce a fiert putin punem si vinetele. Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. Tineti minte cate frunze ati pus, pentru a le scoate dupa ce oprim focul. Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate. Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute. Le putem lasa sa se raceasca in apa sau le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2011, 15:58
o bunatate
la 05.09.2011, 15:58
asta-i zacusca mea preferata!!!
la 05.09.2011, 16:13
buna
la 05.09.2011, 16:14
Frumoasa culoare are , si-i si suculenta , exact cum mi place mie
la 05.09.2011, 16:24
chiar imi e pofta e delicioasa

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking