Ingrediente
- 3 kg vinete coapte
- 5 kg gogosari
- 1 kg ceapa
- 1 l ulei
- sare
- foi de dafin
- piper
- zahar
Mod de preparare
Se coc vinetele si gogosarii si se curata. Vinetele se lasa la scurs apoi se toaca. Gogosarii se curata si ei si se dau prin masina de tocat, apoi si vinetele. Ceapa se curata si se da si ea prin masina de tocat.
Se pune uleiul in cratita, se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga gogosarii. Dupa ce s-au fiert si gogosarii cu ceapa se adauga vinetele date prin masina de tocat.
Se potriveste de sare, se adauga foi de dafin si boabe de piper. Se poate adauga si o lingura dua de zahar in zacusca de vinete ,pentru un gust mai dulce.
Se fierbe zacusca de vinete pana iese uleiul deasupra.
Zacusca de vinete se pune in borcane si se fierbe in baie de abur timp de 30 de minute (din momentul in care a inceput sa clocoteasca).
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|