Ingrediente
- Vinete coapte (mari) 4 buc
- Ardei copti (mari) 5 buc
- Gogosari cruzi 4 buc
- Ceapa 1 kg
- Ciuperci 500 g
- Bulion 4 linguri
- Cub Maggy 1 buc
- Sare, piper, boia dupa gust
- Dafin 1 buc
- Piper boabe 14-15 buc
- Ulei 500 ml
- Usturoi 10 catei
- Patrunjel 1 legatura
Mod de preparare
Se curata ceapa, se toaca marunt (2 cepe le punem deoparte) si se pune la calit in 300 ml ulei cu putina sare. Ardeii se toaca marunt, la fel si gogosarii si se adauga impreuna cu piperul boabe si foaia dafin peste ceapa cand aceasta incepe sa devina aurie. Lasam la calit asa cam 30 minute dupa care adaugam vinetele tocate. Lasam sa se caleasca si cu vinetele cam 10 minute dupa care incepem sa adaugam cate putina apa cat sa fiarba incet cam 50-60 minute. Cele 2 cepe se toaca marunt si se pun separat la calit in 100 ml ulei la foc mic adaugand cate putina apa pana cand se inmoaie. Cand incepe sa devina aurie ceapa adaugam bulionul si mai lasam cam 5 minute la calit. Adaugam amestecul peste zacusca care a fiert deja 50-60 minute si lasam la foc mic sa fiarba in continuare.
Ciupercile se spala bine,se toaca (nu foarte marunt) si se pun la calit in 100 ml ulei cu putina sare. Dupa ce s-au inmuiat putin ciupercile se scot intr-o strecuratoare si se lasa putin la scurs dupa care se pun in zacusca fara zeama impreuna cu usturoiul strivit, mai lasam zacusca inca 10-20 minute la fiert si cu ciupercile si punem cubul Magyy, impreuna cu celelalte condimente dupa gust si la sfarsit patrunjelul tocat marunt.
Dupa ce se raceste se pune in borcanele sterilizate in prealabil care se sigileaza bine cu folie si capac. Borcanele se pun la fiert la Bain Marie cam 10 minute pt sigilare.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|