Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

Postat de mimmi in Zacusca
22 Sep 2010 | 13111 vizualizari
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

Ingrediente

  • 7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 ulei
  • aproximativ 500 ml bulion
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.  

Mod de preparare

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa curatate.

In ceaun se pun 500 ml ulei si se caleste ceapa si morcovii.Se adauga gogosarii,vinetele si se fierb,se pune restul de ulei,sare,piper.Se amesteca toate,se adauga bulionul dupa gust,fasolea si foile de dafin.Se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata. Se spala borcanele si capacele si se pun in cuptor pana se usuca.Se umple cu zacusca,se incalzeste cuptorul si se pun borcanele fara capac.Se lasa pana se face crusta pe deasupra.Se inchid si se tin la loc racoros.

Se amesteca tot timpul in ceaun ca se leaga de fund!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zacusca de macrou

Postat de Ina

Zacusca de macrou

Pestele se dezgheata in apa rece, se curata de mate si se spala.  Indepartam capul si coada, taiem trunchiul in bucati (daca pestele este prea mare), pe care le fierbem 10 minute in apa cu...

Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci

Postat de mirela0911

Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2010, 00:52
vad ca nu vrea nimenilasa pap eu tot si dau 5 furcu mari si late
la 23.09.2010, 07:08
si de la mine 5 furculition!
la 23.09.2010, 07:53
io-te ce matinal e sefu' Chiar arata bine zacusca asta
la 23.09.2010, 08:38
n-am mancat niciodata zacusca cu fasole... arata super bine
la 23.09.2010, 10:47
super

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking