Ingrediente
- -2 kg rosii
- -2 kg vinete
- -50 g zahar brut
- -1 lingura sare grunjoasa
- -500 g ciuperci Champignon
- -3 cepe mari
- -ulei de porumb
- -condimente (piper alb, cimbru, maghiran)
Mod de preparare
Am dat rosiile pe razatoare si am dat cu ele intr-o cratita foarte incapatoare, la foc mic. Precizez ca rosiile nu le-am curatat de coaja. Le-am lasat pana au scazut cam un sfert si am adaugat si ceapa data si ea pe razatoare. Pentru ca imi plac mancarurile picante, nici aceasta zacusca nu putea face nota separata asa ca tot aici am adaugat si ardeiul iute caramelizat facut de mine.
Am lasat sa mai fiarba si in timp ce mai amestecam in cratita ca sa nu se prinda, am adaugat si o lingura de sare grunjoasa si niste cimbru de anul asta, doar ce fusese uscat de mine acum o luna.
Cand a scazut la jumatate zacusca mea am adaugat uleiul si niste zahar brut, am amestecat cu lingura si dupa ce s-a topi tot zaharul, am adugat si ciupercile taiate felii grosute.
Am mai lasat sa fiarba pana s-au facut si ciupercile si am oprit focul. Catre final am mai tras un praf de condimente – doar cimbru, maghiran si piper alb am pus.
Aveam borcanele deja pregatite, doar le-am umplut, am turnat putin ulei deasupra, le-am infiletat capacele bine si le-am asezat pe toate cu gura in jos.
Le-am lasat asa pana s-au racit si abia atunci le-am depozitat in camara. Mi-au iesit 5 borcane mici si unul mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ciuperci fara conservanti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|