Zacusca fina cu arome noi

Postat de lia in Zacusca
22 Sep 2010 | 6424 vizualizari
Zacusca fina cu arome noi

Pentru ca este sezonul ei,…o sa spuneti : alta zacusca…dar ,daca gustati, veti constata ca este deosebita tocmai datorita aromelor noi folosite. Am inlocuit traditionalele mirodenii; cimbrul si foaia de dafin cu rozmarin si tarhon…si credeti-ma este atat de fina si atat de buna…

Ingrediente

  • 2kg vinete coapte, curatate si tocate
  • 2kg ardei kapia copti, curatati si macinati
  • 2kg ceapa curatata si macinata
  • 5 ardei iuti curatati de seminte si macinati
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare mare
  • 1 l bullion
  • conservant

Mod de preparare

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si apoi bulionul. Pornim cuptorul de la aragaz si pana ce acesta se va incinge, lasam cratita pe flacara si amestecam din cand in cand. Pregatim cateva crengute de rozmarin si tarhon prospat; le spalam, le legam cu ata alba de bumbac si le punem in compozitie. Cand cuptorul este bine incins, introducem cratita, dam focul la mic si lasam sa fiarba, fara sa mai amestecam, inca 1h. Un indiciu ca zacusca este bine fiarta: uleiul va fi ridicat la suprafata.

Intre timp spalam borcanele si capacele in care vom pune zacusca si le lasam la scurs.

Ne pregatim o tava de aragaz in care punem putina apa( de un deget) ne asezam borcanele unul langa altul si cand zacusca este gata fiarta, punem cratita pe un fund de lemn, langa tava cu borcane, scoatem din compozitie ghemotocul cu plante aromatice si-l aruncam si umplem borcanele. Inainte de a pune capacele, adaugam cate un varf de conservant in fiecare borcan si infiletam. Punem borcanele intre paturi sa stea la cald pana a doua zi, cand le etichetam si le asezam pe raft in camara.

Daca nu ati preparat zacusca pana acum, inca nu este prea tarziu…la iarna va va prinde bine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fina cu arome noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zacusca de dovlecei

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita,...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete

Postat de MotanLaOale

Zacusca de vinete

Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2010, 16:03
la 22.09.2010, 16:06
bina mai arata
la 22.09.2010, 16:33
buna rau
la 22.09.2010, 16:40
la 22.09.2010, 16:59
Ce bine arataaaaaa felicitari

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking