Zahluc - salata de vinete tunisiana

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
27 Mar 2011 | 5949 vizualizari
Zahluc - salata de vinete tunisiana

I-am promis Onestei inca doua retete cu vinete si ma execut:)) Ceva inedit si bun de pe plaiurile tunisiene. Am reteta de vreo 5 ani,am scris-o in caietul cu retete,dar pe net nu o mai gasesc nicaieri. E mai greu de facut la noi fiindca are coriandru, dar se poate planta vara si congela ptr iarna.

Ingrediente

  • 500 gr de vinete coapte (eu am folosit congelate)
  • 1 usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sucul de la un sfert de lamaie
  • 2 linguri de coriandru proaspat,tocat marunt
  • 1 lingurita chimion (sau ptr gust)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 

Se toaca  vinetele marunt sau se dau prin robot. Eu am folosit stick blenderul.

Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.

Se lasa la rece cel putin o ora ca sa se combine aromele.

Se serveste cu paine,toast sau biscuiti sarati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zahluc - salata de vinete tunisiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zucchini cu mozzarella la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Zucchini cu mozzarella la cuptor

Dovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2011, 11:33
Ce amestec! Cred ca-i aromat si bun.
la 27.03.2011, 11:37
lipseste ardeiul iute verde si o rosie fara seminte si suc si usturoi pisat a ta e varianta light
la 27.03.2011, 11:40
Pe cand am descoperit reteta alaptam si aveam mare grija ce pap,am cautat reteta originala dar nu o mai gasesc. Varianta ta e tocmai pe gustul meu, o sa o incerc ardeiul iute ar merge de minune
la 27.03.2011, 11:43
la 27.03.2011, 11:46
Cred ca au un gust deosebit

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking