Zeppole sarate

Postat de andreea91 in Aperitive / Garnituri
31 Oct 2014 | 3824 vizualizari
Zeppole sarate

In zona unde am locuit timp de 6 ani este specific ca de Craciun sa nu lipseasca faimoasele Zeppole si eu nu am asteptat sa vina Craciunul ca sa le fac. Cum le scoteam din tigaie cum le devorau tigrisorii mei. Foarte usor si foarte delicios.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 kg cartofi
  • 1 cub drojdie proaspata
  • apa
  • 10 g sare
  • 1 litru ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Spalam cartofii si ii punem la fiert pana ce  acestia sunt fierti  destul de bine.

Odata  fierti curatam coaja  si ii pasam  ca la piure.

Intr-un  recipient cu apa  calduta dizolvam drojdia.

Intr-un vas unde vom framanta  adaugam faina si  facem in mijloc o gaura unde  adaugam   cartofii pasati ,sarea si  drojdia dizolvata si incepem sa framantam.

Daca  aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina dar atentie  aluatul nu trebuie sa fie  exagerat de   tare.

Lasam  cel putin 2 ore la dospit la loc caldut .

Odata   aluatul dospit incepem sa formam  zeppolele.

Incepem sa facem cercuri si le mai lasam  circa 15 min la dospit.

Intr-o tigaie cu bordurile inalte  adaum  ulei si lasam sa se incalzeasca .

Este necesar 1 litru  ca  zeppolele sa se scufunde.

Adaugam zeppolele in uleiul incalzit la maxim si  ele nu trebuie sa stea mult 1minut pe  o parte si 1 pe cealalta.

Se  scot   si se lasa  intr-o sita acoperita cu  hartie de  bucatarie  ca sa  poata absorbi uleiul.

Se  consuma calde  si merg perfect cu un salam  de casa sau cu cascaval afumat

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole sarate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Postat de RuxyRux

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se...

Citeste continuarea

Tartine cu somon afumat si ricotta

Postat de retetele_tinei

Tartine cu somon afumat si ricotta

Int-un bol se pune ricotta. Peste ricotta se pun frunzele de busuioc, taiate si frunzele de patrunjel, la fel taiate.Se amesteca bine si se pune sare dupa gust.Feliile de paine se pot taia,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2014, 10:49
la 31.10.2014, 10:50
la 31.10.2014, 11:00
la 31.10.2014, 11:19
la 31.10.2014, 11:24

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking