Zuppette cu blat de bezea si nuca

Postat de diana_k in Prajituri
9 Noi 2012 | 24378 vizualizari
Zuppette cu blat de bezea si nuca

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj, 800g
  • pentru blatul de bezea
  • 6 albusuri
  • 150 g miez de nuca taiata
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40 g faina
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 125 g unt sau margarina
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Lasam aluatul de foietaj sa se deschete la temperatura camerei. Il desfacem, il taiem in doua si coacem doua foi.

Punem miezul de nuca la prajit intr-o tava la cuptor, apoi il taiem bucatele sau il strivim cu sucitorul.

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se formeaza o bezea tare, lucioasa ce nu curge. Adaugam nucile, faina si praful de copt. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Coacem la 180 grade cam 25 minute. Il lasam sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Mixeaza frisca si o dam la rece.  Galbenusurile, laptele si zaharul le punem la fiert pe baie de aburi. Amestecam incontinu pana se ingroasa crema. O lasam la racit apoi o mixam cu untul, adaugam frisca si vanilia.

Glazura: ciocolata o taiem bucatele, o amestecam cu frisca si o punem pe foc mic pana se topeste

Asamblam prajitura astfel: o foaie de foietaj, jumatate din crema, blatul de bezea, restul de crema, celalat foaie de foietaj.  Acoperim prajitura cu un prosop curat si punem o greutate pe ea.Dam la rece cateva ore apoi o glazuram cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppette cu blat de bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cuburi in 3 culori

Postat de Constelatialeu

Prajitura cuburi in 3 culori

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de...

Citeste continuarea

Briose cu migdale si cacao

Postat de Irina

Briose cu migdale si cacao

Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2012, 15:37
buna buna
la 09.11.2012, 15:40
ce poate fi mai bun ? bezea, nuca, ciocolata.....
la 09.11.2012, 15:42
cred ca-i deosebit de buna
la 09.11.2012, 15:43
minunata prajiturica!
la 09.11.2012, 16:21
Super prajiturica! Imi plac deserturile cu nuca!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking