Zwiebelkuchen

Postat de cris2711 in Prajituri
25 Aug 2012 | 13703 vizualizari
Zwiebelkuchen

Foarte multa ceapa:))si sunca dar ce gust are.....;;)

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:

  • 375 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • 1 ou
  • 150 ml. lapte
  • 1 varf de sare
  • 1 varf de zahar
  • un plic drojdie uscata

Compozitie:

  • 1 kg ceapa
  • 30 gr. unt
  • 125 gr.sunca afumata taiata cubulete

Sosul de umplutura:

  • 250 gr. smantana lichida
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intai,am preparat aluatul:

Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul.

Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte.

Am preparat un aluat ca de pizza:D

L-am pus intr-un castron si l-am acoperit pentru 35 de minute.

In acest timp am curatat ceapa,am tocat-o.

Intr-o tigaie am topit 30 gr.de unt,am adaugat ceapa tocata,am calit-o bine si apoi am adaugat sunca si am calit in continuare pana a avut un aspect auriu.

Apoi am luat de pe foc si am lasat-o putin la racit.

Eu am pus placinta cu ceapa intr-o forma rotunda dar se potriveste foarte bine si la o tava normala de cuptor.

Am uns forma cu unt,apoi am intins aluatul ,deasupra am intins peste aluat compozitia cu ceapa si sunca.

Iar deasupra am ornat cu sosul pentru umplutura,pe care l-am pregatit inainte din smantana lichida,cele 2 oua ,sare si piper.

Apoi am introdus forma la cuptor,la 200 de grade pentru 40 de minute.

Se serveste calda dar si  rece este buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwiebelkuchen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert eclere

Postat de eumimi

Desert eclere

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe...

Citeste continuarea

Saseasca cu branza dulce

Postat de privatelaura

Saseasca cu branza dulce

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze "gogolosuri" (cum spunea cineva:)). Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2012, 23:13
Nu pot decat sa-mi imaginez...mmmmmm....iti trimit un sot la masa? super delicioasa! Ah ba nu...megaaaa! Arata grozav!
la 25.08.2012, 23:15
Ruxy ,bauniesc ca tu cunosti aceasta reteta,Sotul tau deasemenea?haide-ti dragilor ,ce as servi acum cu voi,este foarte simpa de facut
la 25.08.2012, 23:16
E o nebunie Cris!!!
la 25.08.2012, 23:19
wooow!! ce avem aici!!! trebuie gustata neaparat
la 25.08.2012, 23:20
salvat-o maruntica mea e in stare sa manance ceapa prajita si la micul dejun (de fapt a si facut-o )

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking