Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin

Postat de Ica_mama in Mancaruri cu carne
7 Oct 2013 | 7517 vizualizari
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • 2 bucati de muschi de vita(Roastbeef)
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru macinat
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru cartofi gratin:
  • 6-8 cartofi mijlocii
  • 1/2 litru smantana proaspata
  • 1/2 lingura untura
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel (frunze)taiat marunt
  • sare
  • piper
  • magheran

Mod de preparare

Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa .

Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.

Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe aragaz la o temperatura ridicata pana se incinge uleiul.

Punem ceapa la prajit in acest ulei incins pana devine maroniu deschis,dupa care o scoatem cu o paleta intr-un castronel si o pastram calda in cuptor la o temperatura de 70 ° .

In tigaia unde am prajit ceapa punem celelalte doua linguri de ulei si cand uleiul este incins prajim carnea pe fiecare parte cate 2 minute dupa care oprim focul de la aragaz si punem pe tigaie un capac si lasam 2 minute .

Ceapa din castronel, pastrata calda la cuptor, o punem peste carnea prajita din farfurie.

Se poate servi cu ,cartofi gratin sau cu cartofi caliti cu ceapa.

Mod de preparare cartofi gratin:


Spalam cartofii,ii curatam de coaja,ii taiem felii groase de 5 mm.

Ceapa,cartofii,,sarea,piperul si magheranul le amestecam.

Usturoiul curatat de coaja il taiem foarte marunt si il frecam bine cu untura.

Cu aceasta compozitie ungem o tava din metal(de preferat inox) in care punem cartofii amestecati cu cele sus mentionate.

Deasupra turnam smantana proaspata.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 220 °,aproximativ 45 de minute, dupa care indepartam folia de aluminiu,presaram deasupra peste cartofi,patrunjelul taiat marunt si lasam inca 45 de minute la o temperatura de 180 °.

Dupa care se pot servi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

Postat de simona72

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de merisor67

Dovlecei umpluti

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 15:41
la 07.10.2013, 16:01
Ce bunatate ai facut Ica!
la 07.10.2013, 16:05
la 07.10.2013, 16:23
Vladimir, Buni, Roxana
la 07.10.2013, 16:26
ce bine suna!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking