Rosiile se spala ,apoi se taie capacelul   si cu o lingurita se scoate tot miezul,cu grija sa nu rupem rosiile.Se iau feliile de prosciutto se taie in doua pe lungime si se asaza in forma de cruce pe un fud,in mijloc se pune rosia,se sparge un ou in rosie,se asezoneaza cu sare si piper,apoi...
Pui cu conopida
In la 12 Mar 2010
Pui cu conopida
Se taie puiul in bucati se spala bine,se usuca,apoi se pune ulei intr-o cratita si se rumenesc bucatile de pui pe toate partile.Se adauga apa cat sa acopere bine puiul se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Conopida se desface in buchetele si se lasa in apa...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o craticioara se pun 2 linguri ulei de masline,se adauga usturoiul zdrobit si se lasa 3-4 secunde sa-si lase aroma,apoi se adauga sosul de rosii si condimentele.Se lasa sa dea 2-3 clocote,apoi se adauga 2 linguri smantana si frisca...
Peşte cu sos de roşii
In Peste la 11 Mar 2010
Peşte cu sos de roşii
Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa să clocotească se pune sucul de rosii şi foile de dafin la fiert..Dupa ce a dat cateva clocote se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba putin,se adauga zeama de lamiae si daca va...
Tocanita de ciuperci
In la 11 Mar 2010
Tocanita de ciuperci
Intr-o cratita se pune uleiul ,apoi se aseaza pe foc.Se taie carnatii rondele si se calesc. Ceapa se taie rondele si se adauga in cratita peste carnati. Se condimenteaza cu ienibahar,sare si piper si se caleste timp de 5 minute. Se adauga 2 pahare de apa, si se lasa sa fiarba pana ce se...
Ciorba de burta
In la 11 Mar 2010
Ciorba de burta
Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină apă cu câteva linguri de oţet.Apoi burta se taie fasii si se pune intr-o oala sub presiune(fierbe mult mai repede)impreuna cu rasolul de vita.Se lasa sa fiarba circa 30-40 de...
Ciorba din carne de porc
In la 11 Mar 2010
Ciorba din carne de porc
Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub presiune).Dupa ce a fiert carne pe treisferturi se adauga zarzavatul tocat cubulete...
Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de...
Usturoiul tocat marunt se caleste in lingurita de unt impreuna cu branza topita,se sezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga cele 2 feluri de smatana.Se lasa pe foc mic pana ce s-au topit cuburile de branza.Separat se inabusa crevetii asa congelati intr-o lingurita de unt timp de 5 minute,apoi se...
Blat: Se bat ouale cu praful de sare ,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala  si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul...
Rulouri din carne de porc
In la 8 Mar 2010
Rulouri din carne de porc
Carnea se taie in felii subtiri, se bate ca pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie se pune 1 lingurita ulei si se calesc ciupercile taiate pan se evapora toata apa.Se condimenteaza cu sare si piper si cand sau racit se adauga oul si 1 lingutita de pesmet ca sa se lege...
Se curata zarzavatul si se spala,apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o oala sub presiune se pun cele 2 linguri de ulei,se adauga legumele taiate si se calesc 2-3 minute,apoi se adauga buchetele de conopida si brocolii,se adauga apa cat sa le acopere,se...
Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici   rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi puse la cuptor) Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 2-3 linguri ulei de masline,pana se...
Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se...
Supa de linte verde
In la 1 Mar 2010
Supa de linte verde
Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de...
Tort de ciocolata cu mere
In la 1 Mar 2010
Tort de ciocolata cu mere
Blat: Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala  si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul...
Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire. Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba.Se lasa la rece pentru 1 ora,sau se poate baga la congelator pentr 30 de minute.Se scoate si...
Orez cu piept de pui
In la 28 Feb 2010
Orez cu piept de pui
Intr-un bol se pune uleiul de susan, sosul Dijonnaise, soia, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul si se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se amesteca totul bine si se da la frigider cel putin 1/2 ora. Se pregateste orezul intre timp. Intr-o craticioara se pun 2 - 3 linguri de...
Rulouri din piept de pui
In la 26 Feb 2010
Rulouri din piept de pui
Pieptul de pui se taie in 4 bucati, fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija san nu il zdrobim .Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi tocam marunt ficatul si fileurile de pui si le lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam ciupercile tocate marunt, asezonam cu sare si...
Prajitura Teo
In la 26 Feb 2010
Prajitura Teo
Foile: Se separa galbenusurile de albus.Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina.Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza,apoi se adauga apa.Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile.Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor...
File de cod la gratar
In Peste la 26 Feb 2010
File de cod la gratar
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume sau cartofi cpti.
Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute,...
Intr-o tigaie woc se pune uleiul la incins,se taie carnea cubulete si se pune la prajit.Se adauga carnaciorii taiati rondele si se adauga peste carne.Se lasa putin sa se rumeneasca,apoi se adauga sucul de rosii si se condimenteaza dupa gust.Se lasa la foc mic pan ce sosul s-a ingrost.Pastele se...
Prajitura cu branza
In la 25 Feb 2010
Prajitura cu branza
Aluatul: Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare,se adauga oul si la sfarsit faina,se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora,pus intr-o folie de plastic. Umplutura: Se amesteca bine branza cu zaharul,vanilia ,coaja rasa de lamaie si praful de sare.Apoi se...
Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt...
Se lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi ciupercile de toaca cubulete si se pun la calit ,se adauga spanacul scurs si tocat,verdeata tocata marunt si ceapa verde tocata si ea marunt(eu am folosit doar frunzele verzi de la ceapa)se...
Cannelloni cu carne de vita
In la 25 Feb 2010
Cannelloni cu carne de vita
Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa se innmoaie,apoi se adauga carnea si condimentele si un pahar de apa si se lasa la calit pana scade apa.Apoi se adauga 2-3 linguri sos bechamel si2-3 linguri rase de motzzarella si se omogenizeaza....
Pulpele de pui se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,sau ce vreti.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga cateii de usturoi taiati marunt,carnatul taiat bucatele si ciprecile taiate in patru.Apoi se pregateste sosul ,amestecand toate ingredientele la un loc si il diluam cu 200ml de...
Tarte cu crema de vanilie
In la 25 Feb 2010
Tarte cu crema de vanilie
Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile. Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute....
Muschiuletul de porc se taie in 10 bucati,care se invelesc in bacon si se fixeaza cu scobitori.Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in uleiul incins pe toate partile.Se adauga boiaua dulce,se toarna vinul,se lasa sa dea 2 clocote,apoi se adauga smantana,se mai lasa putin la foc pana se...
Afisate 181 - 210 din 255 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking