1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.
2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la...
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari.
Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa...
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea...
Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii.
Clatim afumatura si o punem in oala.
Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul, boabele...
Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare.
Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...
Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite.
Iaurtul se amesteca...
Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.
Vom...
Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.
Ceapa si ciupercile se toacă...
Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa aceea, peste maiaua rezultata se...
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare,
Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile...
Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos.
Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am...
CRANTZ
1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm.
2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata pe...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si...
Pentru foile maro se pune zaharul la caramelizat si cand se dilueaza se stinge cu apa, se lasa la foc moale pana se topeste tot, apoi se da la rece.
cele doua oua se freaca cu putina sare, se...
Am clatit burta de vita in apa rece si am pus-o la fiert impreuna cu ceapa,telina si osul de vita la foc potrivit.Dupa cca 2 ore am scos burta,osul si legumele si le-am pus deoparte.Burta am...
Pulpele se curata si se spala bine si se usuca.
Se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul.
Se sareaza si se pipereaza.
Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea.
Se adauga vinul, se...
Intr-n vas se pun faina, oul, iaurtul, zaharul vanilat si apa minerala. Se amesteca totul foarte bine, se adauga lapte pana devine o pasta subtire (buna pentru clatite), se adauga si uleiul. Se...
Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se...
Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare.
Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie....
Se incepe prin pregatirea compozitiei de inghetata, pentru inceput se pune o oala cu 100 ml lapte la incalzit, intr-un vas mic se amesteca praful de budinca cu 2 linguri zahar si se adauga peste...