Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte.
Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l).
Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe, amestecam si...
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la foc...
Mod de preparare blat :
Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....
Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se...
Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează un...
Dacă la introducere am fost bogat în vorbe, am să încerc să fiu mai scurt la modul de pregătire.
Am amestecat ingredientele uscate (ale blatului) cât s-au omogenizat şi...
Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se lasă la foc mic amestecând continuu pentru câteva minute, după...
- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le...
Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.
Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.
Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o...
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...
Amandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa.
Blaturi: Se separa ouale....
Legumele se spala , se curata si se feliaza . Ceapa se toaca marunt .
Caliti legumele usor in ulei,Turnati in oala deasupra 3l apa ,
Fierbeti 15-20 min.Cand morcovul este patruns se...
Ficatul de vitel se tine macar o ora in lapte si inca una in apa rece .
Se calesc aceste legume .
Ficatul se scurge de apa si se feliaza bucati mari , grosime 2 cm .
Se caleste si ficatul langa...
Pentru blatul n. 1, batem albusurile spuma cu putina sare, folosind telul sau mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, apa minerala, uleiul, esenta si galbenusurile, unul cate unul.
Adaugam treptat...