Spalam si curatam de coaja dovleceii.Taiem fiecare dovlecel in doua si scobim cu o lingurita lasand un pic de fund.Tocam marunt ceapa,ciupercile si miezul de dovlecel.Calim totul in ulei si sezonam cu sare,piper si mirodeniile pe care le-am ales(eu am pus oregano si marar uscat).Umplem...
Se pune o cratita cu apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Se pune in cratita cu apa la fiert si din momentul cand incepe sa clocoteasca se lasa aproximativ 10 minute. Nu trebuie sa fie foarte fiarta. Se scurge de apa...
Se scoate fasolea din borcan si se pune intr-o sita de plastic. Se spala bine sub jetul de apa pentru ai lua gustul de conservant. Se lasa cateva minute la scurs. Intre timp facem prajeala. Punem uleiul la incalzit si dupa adaugam ceapa tocata marunt, lasam cateva minute pana cand ceapa ia...
Se spala fasolea cu o seara inainte si se lasa la umflat in apa calie. Se pune fasolea la fiert iar dupa ce da in clocot se lasa cateva minute sa fiarba si se schimba apa punand peste fasole apa calda cca doi litri, nu rece ca nu cumva sa intareasca iar fasolea. Se lasa la fiert...
Taitei de casa cu galbenus
In la 27 Feb 2016
Taitei de casa cu galbenus
Se amesteca cu furculita galbenusurile cu sarea si se incorporeaza faina cernuta in ploaie,putin cate putin. Cand incepe sa se intareasca se framanata cu mana pana iese o coca tare. Se intinde o foaie cat mai subtire posibil. Se taie foaia in doua si se pune o parte...
Salata de conopida
In Salate la 26 Feb 2016
Salata de conopida
Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei.Intre timp se spala conopida si se desface in buchete mici.Cand a dat apa in clocot se incorporeaza conopida in apa si se lasa la fiert fara capac pana cand se simte moale cand intepi cu furculita.Eu de obicei las conopida intre...
Se curata cartoful,ceapa si se spala broccoli. Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit. Uleiul a luat temperatura necesara pentru prajit adauga cartofii, ceapa si brocoli impreuna. Presaram...
Cartofii se spala si se pune la fiert cu tot cu coaja. Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si punem la calit in putin ulei. Cand au fiert cartofii ii lasam un pic sa se raceasca sau ii punem in apa rece pentru ai putea curata, se faramiteata cu furculita si se mai lasa un pic la...
Sirop de lamaie
In la 25 Feb 2016
Sirop de lamaie
Se spala lamaile si se feliaza. Bagam rand pe rand cate o felie in borcan si intre fiecare felie de lamaie punem un pic de zahar pana sa acopere lamaia. Se procedeaza astfel pana se incarca borcanul. Se baga la frigider si il scoatem a doua zi. Siropul deja este gata si poate fi folosit.
Se spala cele doua salate si se taie in patru bucati fiecare, pe lung. Se spala rosia si se feliaza (intreaga). Se curata oul de coaja si se feliaza cu feliatorul de oua sau se poate taia in patru. Se taie ardeiul in felii lungi. Se scurge anchoa de ulei si tonul de otet. Amestecam...
Paine alba pufoasa
In la 22 Feb 2016
Paine alba pufoasa
Intai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam 15 minute la loc cald. Dupa ce trece timpul facem un cuib in mijlocul fainii,adaugam...
Friptura de curcan
In la 19 Feb 2016
Friptura de curcan
Am spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa. Eu pun intotdeauna vinul si apa la urma pentru ca asa dizolva sarea si aceasta nu ramane deasupra pe carne. Am...
Se taie carnea in 4 sau 6 felii subtiri (eu le cumpar gata taiate) tinand cont ca in cuptor o sa se micsoreze destul de mult. Se curata si se spala bine toate legumele. Se taie in bucati potrivite legumele.In loc de varza de Bruxelles se pot adauga cartofi. Se adauga legumele si...
Ton fript pe pat de legume
In la 31 Mar 2015
Ton fript pe pat de legume
Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda...
Afisate 1 - 14 din 14 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking