Intr-o tava punem putin ulei, pulpele dezosate asezonate cu condiment de pui si sos soia. Dam la cuptor pentru 40 minute. Intr-o tigaie pregatim sosul Camembert Punem laptele si branza taiata cubulete. Lasam sa fiarba la foc mic. Dupa aproximativ 10 minute adaugam nucsoara, mai...
Sarmalute cu carne de pui
In la 1 Mar 2014
Sarmalute cu carne de pui
Curatam si spalam bine frunzele de varza. In robot punem carnea, ceapa, orezul, sare si piper. Mixam pana la omogenizare. Umplem foile de varza formand sarmalute. Le asezam intr-o cratita unsa cu untura de porc, presarand intre straturi cimbru si marar. Adaugam apa cat sa le...
Curatam si spalam bine legumele. Curatam bine carnea. Le punem la fiert impreuna intr-o oala, acoperindu-le cu apa. Adaugam vegeta si putina sare. Cand sunt fierte atat legumele si carnea strecuram supa. Punem din nou la foc supa strecurata. Intr-un bol separat batem ouale cu...
Pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul vanilat si 4 linguri zahar tos. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam in spuma de albusuri galbenusurile si faina, amestecand cu o lingura de sus in jos. Coacem...
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Rupeti biscuitii in bucati mici. Puneti laptele la incalzit, adaugati zaharul, cacaua si romul. Amestecati pana ce se topeste zaharul. Adaugati peste biscuiti si amestecati pana la omogenizare. Adaugati untul moale.  Amestecati....
Gem aromat de mure
In la 24 Feb 2014
Gem aromat de mure
Spalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita. Facem un sirop din apa cu zahar. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit, adaugam vanilia si sofranul. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam zeama de lamaie, murele si...
Paste carbonara
In la 23 Feb 2014
Paste carbonara
Fierbeti pastele 8 minute. Prajiti kaizerul taiat cubulete. Bateti ouale ca la omleta, adaugati kaizerul prajit, sare si piper. Strecurati pastele, puneti-le din nou la foc mic si caliti-le in putin ulei. Adaugati ouale cu kaizerul si amestecati pana ce oul se coace...
Spalati bine fasolea, puneti-o la fiert in apa cu sare si foi de dafin pana devine foarte moale (aproximativ 2 ore). Cand a fiert, mixati-o intr-un blender. Taiati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie. Cand devine sticloasa adaugati pasta de fasole si amestecati pana la omogenizare....
Pui festiv la cuptor
In la 22 Feb 2014
Pui festiv la cuptor
Spalati bine puiul. Absorbiti restul de apa cu un prosop de bucatarie. Amestecati toate condimentele si asezonati bine puiul. Acoperiti-l bine cu unt, inclusiv pe sub piele deoarece fragezeste bine carnea. Ungeti punga de hartie pe interior cu untura, introduceti puiul si cateva crengute...
Pizza casei
In la 22 Feb 2014
Pizza casei
Intindem aluatul de aproximaiv 1 cm grosime si in punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem ketchup, intindem uniform, adaugam oregano si restul ingredientelor treptat, astfel incat deasupra sa fie cascaval. Dam la cuptor pentru aproximativ 25 - 30 minute.
Crema de zahar ars
In Dulciuri la 22 Feb 2014
Crema de zahar ars
Intr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat. Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare. Inbracam craticioara in caramel, dupa care adaugam...
Savarine
In la 22 Feb 2014
Savarine
Pentru savarine: Puneti faina intr-un bol, amestecati laptele cu drojdia uscata si zaharul, dupa care adaugati-l peste faina. Adaugati ouale si uleiul, amestecand compozitia cu o lingura pentru ca va fi foarte moale. Adaugati sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute, dupa care...
Spalam si curatam bine carnea. Curatam si spalam bine cartofii dupa care ii taiem in patru. O tava de yena o ungem cu putin ulei sau untura de porc, adaugam cartofii, si condimentam. Adaugam deasupra carnea de pui, condimentam, adaugam feliute de usturoi. Aranjam frumos deasupra...
Ungeti feliile de paine cu putina margarina. Puneti pe rand feliile de sunca si branza topita. Taiati dupa imaginatie. Adaugati o felie de carnat pe fiecare minisandwich si ridiche.
Curatam si spalam bine pestele. Curatam si spalam bine legumele. Intr-o tava de yena, punem pe fundul tavii putin ulei de masline, adaugam morcovoul taiat rondele, ceapa taiata julien si ciupercile taiate felii. Asezonam cu sare, piper si oregano. Adaugam pestele, asezonam din nou cu...
Prajitura "Yoli"
In la 3 Feb 2014
Prajitura
Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia. CREMA: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana...
Intr-un bol spargem ouale, adaugam branza telemea taiata cubulete, branza topita rupta bucatele mici, carnaciorul taiat felii, salamul si ceapa rosie taiate cubulete. Amestecam bine pana la omogenizare, adaugam sare si piper dupa gust. Incingem bine o tigaie cu putim ulei, adaugam...
Costite de porc la cuptor
In la 3 Feb 2014
Costite de porc la cuptor
Spalam bine carnea si o transam dupa bunul plac. Condimentam cu sare, piper, boia si sos de soia. Lasam la marinat 2-3 ore. Intr-o tava de yena punem putin ulei, adaugam marinata, usuroi pisat si vinul alb. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 40 minute. Scoatem folia...
Amestecam faina cu ouale, praful de copt, laptele si putina nucsoara. Coacem clatitele. Pe fiecare clatita presaram oregano, boia si putina nucsoara. Adaugam jambonul prajit inainte si branzica. Rulam si le servim fierbinti decorate cu tarhon proaspat si ketchup.
Intr-un bol amestecam faina, zaharul pudra, oulae, coaja de la lamaie si portocala, esenta de vanilie si laptele. Amestecam pana devine o compozitie omogena. Incingem o tigaie antiaderenta, ungem cu putin ulei si coacem pe rand clatitele. Ciocolata o dam pe razatoarea mica, bananele le...
Feliile de paine se ung cu margarina. Se adauga jambonul, branza topita si ceapa taiata rondele subtiri. Se incinge un grill , se pune sandwich-ul si se prajeste pe ambele parti.
Briose cu nuca
In la 29 Ian 2014
Briose cu nuca
Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt. Se mixeazala viteza mare 5 minute. Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in...
Curatam si spalam bine cartofii. Curatam ceapa, usturoiul, le taiem marunt si le punem la calit cu ardeiul in putin ulei. Cand devin translucide, adaugam boiaua, amestecand usor. Lasam aproximativ 5minute, dupa care adaugam carnea taiata cubulete si cartofii feliati in felii de...
Punem laptele la incalzit. Ciocolata o rupem in bucati potrivite. Cand laptele este fierbinte, atentie sa nu dea in foc, adaugam ciocolata si amestecam continuu pana aceasta se topeste. Lasam sa dea un clocot si este gata. Lasam aproximativ 5 minute sa se mai raceasca, dupa care tunam...
Zarzavat
In Conserve la 28 Ian 2014
Zarzavat
Legumele se spala bine si se curata, astfel incat sa nu mai aiba seminte. Se taie in bucati potrivite si se dau prin masina de carne sau robot de bucatarie. Se amesteca toate cu sarea si conservantul. Se impart in borcane de 800 ml. Se depoziteaza imediat la loc uscat si racoros.
Ciorba acra cu carne de pui
In la 28 Ian 2014
Ciorba acra cu carne de pui
Curatam si spalam bine legumele. Taiem ceapa marunt, morcovii si patrunjelul rondele, ardeiul cubulete mici. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate si le calim usor aproximativ 10 minute. Carnea o spalam bine de impuritati, o taiem cubulete si o adaugam peste legume....
Spalam bine carnea, o uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, o condimentam cu sare, piper si nucsoara, dupa care cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei. O punem intr-o caserola cu capac si o dam la frigider pentru doua ore. Cartofii ii curatam, ii spalam bine, ii taiem pe lung...
Gogosari murati
In la 27 Ian 2014
Gogosari murati
Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru. Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust. Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea. Ii scoatem cu o...
" Hasca "
In la 27 Ian 2014
Legumele se spala bine, se curata cele care necesita curatire si se feliaza subtire. Intr-un castron mare le amestecam, adaugam condimentele dupa cust. Le punem intr-o cratita mare pe foc pana incep sa isi schimbe culoarea, se adauga conservantul, se amesteca bine. Se imparte in borcane...
Limonada
In Bauturi la 25 Ian 2014
Limonada
Spalam bine lamaile. Le stoarcem bine , adaugam mierea si amestecam pana se topeste. Adaugam apa si dupa preferinta gheata.
Afisate 91 - 120 din 197 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking