Prajitura "Yoli"

Postat de AlexandraOrdean in Prajituri
3 Feb 2014 | 13885 vizualizari
Prajitura "Yoli"

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.

CREMA:

  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.
  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.
  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.
  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.
  7. La final adaugam esenta de vanilie.

BLATUL:

  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.
  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.
  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.
  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

DECOR:

  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.
  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.
  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.
  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.

Asamblare:

  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Yoli"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert choux craquelin

Postat de Oana

Desert choux craquelin

Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu piscoturi

Blat :  Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2014, 22:38
Nu ar fi rea o feliuta
la 03.02.2014, 22:38
la 03.02.2014, 22:42
la 03.02.2014, 22:42
bun
la 03.02.2014, 22:44

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking