Tiramisu reţetă originală https://www.youtube.com/watch?v=knIN3afd1vM Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel. Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in...
Rupeti cele doua foi de hartie cerata, fiecare pe lungime in patru fasii egale. Topiti ciocolata la bain marie. Turnati ciocolata intr-o punga de plastic si-i taieti un colt cu gaurica de circa 3 mm. Dozati din punga peste o fasie de hartie cateva cerculete de ciocolata de dimensiuni...
https://www.youtube.com/watch?v=9jOjMW3eNJg Inghetata de caise:  spalam caisele si le oparim in apa clocotita 40 de secunde, le decojim si le zdrobim in blender, mixam bine frisca impreuna cu zaharul, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit esenta si fructele...
Spalam si alegem de samburi ciresele. Ungem o tava cu o bucatica din cantitatea totala a untului. Cernem intr-un bol faina cu cacao, adaugam zaharul, ouale si alcoolul si mixam bine pana la omogenizarea aluatului. Separat incalzim laptele pana la temperatura de fierbere si oparim cu el...
Tarta de ciocolata
In la 25 Mai 2014
Tarta de ciocolata
Mixati zaharul cu ouale si sarea 10 minute. Adaugati putina crema de ou in untul topit cu ciocolata, il incorporati cu un tel apoi turnati aceasta compozitie la crema ramasa, o incorporati cu grija de jos in sus cu telul, apoi adaugati faina si o incorporati la fel prin metoda rasturnarii....
Prepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o. Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop. Cus-cusul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand in continuu pana devine auriu, apoi...
Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare. Rosiile si capsunele se spala si se taie in 4 sau in 2, in functie de marime. Frunzele spalate de spanac, se rup bucati potrivite. Crevetii fierti si decorticati se amesteca cu pastele fierte, rosiile, capsunele si porumbul. Separat...
Cum facem Sushi
In la 28 Apr 2014
Cum facem Sushi
Am realizat si un filmulet explicativ.  Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori.  Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob Mare )  pentru ca nu am gasit la moment din ala special pentru sushi, l-am fiert intr-o cantitate...
Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el. Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul puiului, peste pui puneti o farfurie, iar pe farfurie ceva greu ( spre exemplu un borcan de 3 litri cu...
Adjika sos iute
In la 26 Feb 2013
Adjika sos iute
Rosiile se prajesc pe toate partile intr-o tigaie gril si se curata de coaja. Toate legumele curatate se dau prin blender sau masina de tocat carne. Se fierb 15 minute impreuna cu bulionul, la sfarsit se adauga usturoiul pisat, zarzavatul tocat si sucul de lamaie si se mai dau cateva clocote...
Budinca cu branza si visine
In la 24 Sep 2012
Budinca cu branza si visine
Ouale se separa albusul de galbenus. Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin. Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati. Acum...
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 5 Ian 2012
Bomboane Raffaello
Se mixeaza untul moale cu laptele condensat apoi se adauga laptele praf, vanilia, fulgii de cocos si napolitana zdrobita, Se omogenizeaza si se fac bilute cat o nuca cu cate o migdala sau aluna in interior. Bomboanele optinute se glazureaza in ciocolata topita cu unutul si laptele si se...
Mod de preparare crema: Albusurile cu zaharul si sarea se pun la bain-marie si se amesteca delicat in el, dar constant pana cand albusurile se infierbanta la 50 de grade C si se topeste zaharul dureaza 3~4 minute. Se iau de pe foc si se bat cu mixerul pana cand s-a racit si s-a ingrosat, dupa...
1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema. 2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte. 3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole. 4. Compozitia...
Preparare crema: Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai...
Tort poiana cu maci
In la 19 Feb 2011
Tort poiana cu maci
Reprezentare video Tort poiana cu maci blat: Se mixeaza ouale cu zaharul pana la dizolvarea completa a zaharului si albirea masei. Se adauga mierea de albini daca este tare, se topeste pana devine fluida la bain-marie. Se adauga untul moale si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se...
Bors scazut
In Supe/Ciorbe la 5 Feb 2011
Bors scazut
Se taie in patratele varza si se amesteca cu legumele si mirodeniile, se pune intr-un ceaun mare si se alterneaza pe straturi cu carnea. Intr-o oala se diluiaza bulionul in 1,7 litri de apa si se toarna peste varza in ceaun, se fierbe la foc foarte mic timp de 4 ore acoperit cu capac. Se...
Nourasi de cocos
In Dulciuri la 16 Ian 2011
Nourasi de cocos
1. Albusurile se bat cu zaharul farin intr-o  spuma alba care nu e teapana si inca curge de pe tel. 2. Se incorporeaza faina de porumb si nuca de cocos, continuind sa mixati cateva secunde pana sa incorporat. 3. Repartizati cu o lingurita cate un nouras intr-o tava asternuta...
Bezele Ratatouille
In Dulciuri la 11 Ian 2011
Bezele Ratatouille
Se mixeaza bine albusul pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa pana il termintati cu portii mici, se introduce intr-un pos si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea...
Baghete cu cereale
In la 11 Ian 2011
Baghete cu cereale
Intr-un bol incapator cu apa calduta se dizolva drojdia cu zaharul, sarea si untul topit. Se adauga cate putin din faina cernuta pana optinem un aluat destul de molicel, nu trebuie sa fie vartos asa ca sa nu va para suspect sa nu adaugati faina mai multa uneori merge chiar mai putin cu o mana...
Taietei de casa  Se amesteca in bolul de la blender, sau intr-o cratita incapatoare cu un tel ingredientele lichide, le impartiti in jumatate fiecare culoare de taietei este calculata din 2 oua si restul ingredientelor inpartite la 2 . Dupa ce ati amestecat lichidele adaugati in ele...
1. Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute . 2. Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei . 3. In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea...
  Ceapa se taie marunt. Puneti la prajit ceapa cu pieptul taiat marunt, sarati, prajiti putin, il raciti. Nucile se maruntesc cu un cutit marunt.  Cartoful se fierbe si se da prin razatoare cu gauri mici.  In centrul unui platou mare se pune un...
Lipie arabeasca
In la 26 Apr 2010
Lipie arabeasca
1. Se incinge cuptorul la 260 de grade 2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute 3.  Se formeaza din coca 4-5 bile mici, care se intind cu sucitorul pe o suprafata data cu faina. Trebuie sa se...
Braduti pentru Mosu
In Dulciuri la 26 Apr 2010
Braduti pentru Mosu
Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele. Rezulta un aluat numai bun pentru spritat braduti cu forma de steluta asezati intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt neunsa cu...
Gatisoare cu visine
In Dulciuri la 26 Apr 2010
Gatisoare cu visine
se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine pe lungimea de 8 centimetri, partile laterale se impart la 5 si se taie fisii pe ambele parti pana la implutura si se impleteste in asa fel : se pune peste implutura cate o fasie pe rand din dreapta...
Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica obtinuta intr-o cratita cu tot cu punga de tifon, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se...
Chec la microunde
In la 26 Apr 2010
Chec la microunde
In fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate 1/2 lingurita de praf de copt. Amestecati bine ingredientele uscate din cana. Adaugati oul si amestecati din nou, pana cand compozitia devine omogena. Adaugati pe rand 3 linguri de ulei si 3...
Rulada cu frisca si capsune
In la 26 Apr 2010
Rulada cu frisca si capsune
Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu...
Afisate 1 - 30 din 60 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking