Pentru blat mixam albușurile cu sare și zahar apoi punem uleiul, praful de copt si faina. Coacem 15 minute la 180 grade. Crema: Amestecam gălbenușurile cu faina, zaharul si laptele si fierbem pana se ingroasa. O impartim in doua: o parte o amestecam cu jumătate din margarina, iar cealaltă...
Prăjitură cu cafea
In Dulciuri la 25 Noi 2017
Prăjitură cu cafea
blat : Amestecam cafeaua cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam sarea, uleiul si faina. Coacem 45 de minute la 140 grade. glazura: Amestecam zaharul cu cafeaua si intindem glazura peste blat.
Mixam ouale cu zaharul apoi adaugam apa, amoniacul, cacaua si faina. Coacem 30 de minute la 180 grade. Amestecam ingredientele pentru sirop  si fierbem pana clocotește. Amestecam ingredientele pt crema2  si mixam. Punem blatul rece pe platou si il insiropam. Punem crema de finetti...
Amestecam faina cu sarea și praful de copt. Mixam uleiul cu zaharul, apoi adaugam gălbenușurile, laptele, ciocolata razuita si amestecul de faina. Punem in tava tapetata cu hârtie de copt și coacem 30 de minute la 180 grade C. Mixam albușurile cu sare și zahar, apoi adaugam faina si...
Amestecam apa cu drojdia, uleiul, sarea, ouăle, zaharul, cacaua si mierea apoi adaugam faina si framantam un aluat moale pe care il lasam sa crească câteva ore. Intindem foi si taiem gogosile. Le mai lasam sa creasca 1 ora si le prăjim in ulei încins. Le dam prin zahar pudra...
Amestecam apa cu drojdia, zaharul, sarea, ouăle și faina și frământam până aluatul e gata. Adaugam uleiul și mai framantam pana se incorporeaza. Lasam sa creasca 2 ore. Dam dovleacul pe razatoare și il amestecam cu zaharul și scorțișoară. Il tinem pe foc mic pana se...
Batem albușurile spuma cu sare și zahar, apoi adaugam gălbenușurile, uleiul, sifonul, praful de copt și faina. Punem compoziția în tava tapetata cu hârtie de copt și coacem 30 de minute la 160 grade C. Amesteca m ingredientele pt. sirop pana se dizolva zaharul....
Amestecam toate ingredientele și frământăm un aluat moale pe care il lasam sa creasca cateva ore. Intindem foi, taiem gogosile si le mai lasam sa creasca pana se umfla apoi le prăjim in baie de ulei. Le dam prin zahar pudra și sunt gata de servit.
Se amesteca laptele cu zaharul pana se dizolva si se adauga putina sare. Se bat ouăle si se adauga amestecul de lapte, apoi se pune într-o cratita si se fierbe pana se îngroașă amestecand continuu. Se lasa sa se răcească și se adaugă esenta. Se pune in pahare si se tine la...
Desert prajitura vacutei
In la 23 Oct 2017
Desert prajitura vacutei
Se amesteca afinele cu apa și se tin pe foc mic pana se înmoaie si se formează siropul, apoi se paseaza printr-o sita. Siropul obtinut se amesteca cu faina si se mai tine pe foc pana se îngroașă. Se lasa sa se răcească. Se bat albușurile spuma cu zaharul și sarea. Se...
Se hidratează gelatina. Se amesteca laptele cu ciocolata și zaharul si se fierbe. Se lasa sa se răcească putin si se adauga esenta si gelatina. Biscuitii se insiropeaza in cafea si se pune un strat intr-un castron tapetat cu folie, apoi un strat de crema, biscuiti insiropati in cafea si tot...
Se bat ouăle cu sare și zahar. Se adaugă esența, zaharul vanilinat și 5 linguri de faina. Se pune compoziția în tava unsa cu ulei. Vișinele se amesteca cu o lingura de faina și se pun peste blat si se coace 30 de minute, la 180 grade C. Se hidratează gelatina. Se amesteca...
Desert prajitura Caramela
In la 23 Oct 2017
Desert prajitura Caramela
Macinam biscuitii si ii amestecam cu nuca, esenta si apa cat sa obtinem o compozitie de consistenta nisipului umed. O punem intr-o tava de tort, nivelam bine si o dam la frigider. Amestecam apa cu zaharul, nuca si plicul de crema si mixam. Hidrat am gelatina, apoi o topim si o adaugam in...
Amestecam ouale cu sarea, zaharul, uleiul, apa, plicul de ciocolată, esenta și faina. Punem visinele fara sâmburi in tava tapetata cu hârtie de copt și apoi turnam compoziția de oua. Coacem 45 sau 50 de minute la 180 grade apoi il lasam sa se răcească și il bagam cateva ore la...
Batem gălbenușurile cu sare și zahar apoi adaugam apa , zaharul cu scortisoara, praful de copt și faina. Punem compoziția în tava tapetata cu hârtie de copt și o coacem 30 de minute la 180 grade. Amestecam merele cu zaharul și scorțișoară. Cand blatul e copt, sc oatem hartia...
Amestecam apa cu zaharul, drojdia, iaurtul, ouăle, sarea, faina și uleiul. Framantam adaugand cata faina mai e nevoie pentru a obține un aluat moale, dar nelipicios si il lasam sa creasca 2 ore.Preparam budinca si dupa ce se răceaste o amestecam cu esenta. Cand aluatul e gata intindem o...
Sărățele
In Dulciuri la 23 Oct 2017
Sărățele
Amestecam branza cu smantana, margarina, cele 3 oua, sarea și faina și frământam un aluat moale si putin lipicios adaugand faina doar daca e nevoie. Intindem foi si taiem saratele apoi le punem in tava tapetata cu hârtie de copt. Le ungem cu ou batut si le presaram cu chimen și le...
Chec cu nucă
In Dulciuri la 23 Oct 2017
Chec cu nucă
Batem albușurile spuma cu sare și zahar apoi adaugam gălbenușurile, uleiul, sifonul, coaja și zeama de lămâie, făina, nuca si esenta. Împărțim compoziția în doua si coacem 2 checuri in tavile tapetate cu hartie de copt pentru 45-50 de minute la 160 grade.
Amestecam apa cu zaharul și esența pana se topește zaharul. Hidratam gelatina. Amestecam apa cu zaharul și plicul de crema si mixam apoi adaugam gelatina topita. In tava de cozonac tapetata cu folie de plastic punem un strat de eugenii bine insiropate, crema si eugenii insiropate. Tragem...
Amestecam ingredientele pt sirop pana se topeste zaharul. Amestecam zaharul cu laptele si plicul de crema de vanilie si mixam. Amestecam laptele cu zaharul și plicul de crema de ciocolata si mixam. nsiropam piscoturile si punem un strat in forma de tort, crema de vanilie,...
Tort Mochaccino
In Dulciuri la 19 Oct 2017
Tort Mochaccino
Mixam ouale cu sare si zahar apoi adaugam cacaua si faina. Coacem 15 minute la 180 grade.Mixam ouale cu sare si zahar apoi adaugam faina. Coacem 15 minute la 180 grade. Amestecam ingredientele pt sirop.. Hidratam gelatina. Batem frisca cu zaharul si adaugam gelatina topita. Intr-o forma...
Batem ouale cu sare și zahar. Adaugam uleiul, praful de copt, nuca, esenta, faina, prunele uscate mărunțite si bucatele de ciocolata. Punem compoziția în tava tapetata cu hârtie de copt și coacem 1 ora si jumatate la 160 grade.
Caramelizam 6 linguri de zahar si îmbrăcăm cu el pereții formei în care urmează sa coacem prăjitura. Taiem bananele felii si le punem peste caramel. Batem ouale cu sare si zahar apoi adaugam zaharul vanilinat, praful de copt, faina si esenta. Punem peste banane și coacem o ora...
Amestecam faina cu zaharul, praful de copt, sarea, esenta, ouăle, smantana si margarina. Framantam si adaugam faina daca mai e nevoie. Lasam aluatul la rece peste noapte. Amestecam apa cu zaharul, zaharul vanilinat și budinca și fierbem pana se ingroasa. Adaugam margarina și lasam la rece...
Ruladă Bounty
In Dulciuri la 19 Oct 2017
Ruladă Bounty
Macinam biscuitii si ii amestecam cu zaharul, cacaua si apa cat sa obtinem o compozitie ca un aluat. O intindem pe o folie de aluminiu. Amestecam margarina cu nuca de cocos, zaharul, apa si esenta. Punem pe blat si rulam. Invelim in folie si lasam la rece cateva ore.
Batem albușurile spuma cu sare și zahar apoi adaugam gălbenușurile, uleiul, praful de copt si faina. Coacem 30 de minute la 200 grade. Hidr atam gelatina. Amestecam apa cu zaharul și budinca și fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se răcească putin si adaugam gelatina si iaurtul.Cand...
Amestecam branza cu zaharul, gălbenușurile, sarea, merele, scorțișoară, praful de copt, faina si albușurile bătute spuma. Punem in tava tapetata cu hârtie de copt și coacem 45 de minute la 180 grade. O pudram cu zahar pudra.
Batem albușurile spuma cu sare și zahar apoi adaugam praful de copt, făina, uleiul și nuca. Coacem 25 de minute la 180 grade. Amestecam gălbenușurile cu zaharul, apa si faina si fierbem pana se îngroașă apoi lasam sa se răcească și adaugam ness-ul. Cand blatul e gata si s-a...
Amestecam apa cu drojdia, zaharul, uleiul, ouăle bătute, zaharul cu scortisoara, sarea si faina și frământam adăugând faina daca mai e nevoie. Împărțim în doua si o parte o amestecam cu cacaua. Lasam cele doua aluaturi sa crească 3 ore. Caramelizam...
Tartă Tatin
In Dulciuri la 19 Oct 2017
Tartă Tatin
Caramelizam zaharul in forma unde vom coace prăjitura. Merele curatate de coaja le taiem felii grosute si le punem peste caramel. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, oul, zaharul, untura, sifonul si framantam adăugând făină daca e nevoie. Intindem o foaie, o punem peste...
Afisate 1 - 30 din 33 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking