Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam. Adaugam galbenusurile peste...
Sos tzatziki
In Sosuri la 11 Mai 2013
Sos tzatziki
Spalam castravetii, iar pe 3 dintre ei ii curatam de coaja. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un bol punem usturoiul pisat, sarea, piperul, patrunjelul uscat, uleiul de masline si iaurtul. Adaugam castravetii scursi bine si amestecam...
Intr-o tigaie (fara pic de ulei in ea) punem la prajit feliutele de paine. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si pe cealalta. Le punem pe o farfurie, le stropim cu ulei de masline, punem feliutele de prosciutto, presaram oregano iar deasupra punem cate o bucatica de miez de lapte....
Pieptul de curcan se spala, se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Se rumeneste usor in ulei incins pe ambele parti. Ceapa o curatam, o spalam, o tocam marunt si o adaugam peste carne. Amestecam continuu pana cand ceapa se inmoaie. Adaugam foaia de dafin si rosiile...
Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de dulceata de afine si rulam cu grija. Apoi taiem capetele clatitelor, le taiem in 2 si obtinem niste...
Limonada cu capsuni
In Bauturi la 9 Mai 2013
Limonada cu capsuni
Spalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender. Spalam capsunile, taie coditele, si le punem in blender peste lamaie. Adaugam zaharul si incepem sa mixam pana obtinem o pasta. Eu am dat pasta printr-o sita pentru a obtine un piure fin,...
Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen. Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se...
Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful...
Drob de pui
In la 7 Mai 2013
Drob de pui
Pipotele si inimile spalate si curatate, le punem la fiert in apa rece cu putina sare si le lasam sa fiarba pana se inmoaie bine (aproximativ 30 de minute). Din cand in cand luam cu o paleta spuma care se formeaza deasupra. Intre timp calim la foc mic facateii in cele 6 linguri de ulei,...
Pulpa de miel la cuptor
In la 6 Mai 2013
Pulpa de miel la cuptor
Spalam pulpa foarte bine in apa rece. Crestam pulpa de miel, apoi o ungem cu ulei si o condimentam cu sare, piper si cimbru. Un catel de usturoi ii taiem marunt, iar bucatelele obtinute le vom pune in crestaturile facute. Punem pulpa intr-un vas termorezistent, adaugam vinul alb, apa si...
Crema de branza  la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in...
Milkshake de capsuni
In Bauturi la 4 Mai 2013
Milkshake de capsuni
Spalam capsunile, le taiem si le punem intr-un blender. Adaugam iaurtul, laptele, mierea si mixam bine. Milkshake-ul e serveste cu cate o cupa de inghetata de vanilie. Delicios!
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie. Faina o...
Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute. Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeii ii curatam de coaja, ii punem in blender si ii facem pasta. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Ciorba de fasole verde
In la 3 Mai 2013
Ciorba de fasole verde
Mai intai ne ocupam de pastaile de fasole. Le spalam, apoi le punem in apa rece  si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele, radacina de patrunjel si pastranacul taiate marunt ,ardeiul taiat cubulete si lasati sa fiarba in...
Gratar de 1 Mai
In la 2 Mai 2013
Gratar de 1 Mai
Am pregatit totul cu o seara inainte si am lasat sa stea la marinat pana a doua zi. Am crestat putin pulpele, le-am uns cu putin ulei de masline apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi. Pentru aripioarele de pui am facut o marinata din boia iute, sare, piper, sos de chili...
Intr-ibric punem 550 ml lapte la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas(50 ml).  Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecand continuu cu un tel. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase,...
Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea). Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare. Cacavalul il dam pe razatoarea cu...
Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de...
Ciorba de legume cu orez
In la 28 Apr 2013
Ciorba de legume cu orez
Curatam si spalam legumele. Le taiem nici prea marunt dar nici prea mare. Punem toate legumele intr-o oala si le lasam sa se caleasca in 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Adaugam apoi orezul spalat bine, pasta de rosii si completam cu apa (in functie de cata ciorba dorim sa obtinem)....
Pancakes de post
In Dulciuri la 27 Apr 2013
Pancakes de post
Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul si amestecam cu telul pana cand zaharul se topeste. Incorporam praful de budinca apoi amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste compozitia lichida. Amestecam bine, bine pentru a un avea nici un cocolos. Lasam aluatul sa se...
Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul. Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina apa minerala, iar daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii....
Musuroi cu crema de capsuni
In la 25 Apr 2013
Musuroi cu crema de capsuni
Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand...
Alegem fasolea, o spalam bine (in 2-3 ape) si o lasam la umflat in apa rece peste noapte. A doua zi punem apa la fiert intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si o lasam sa fiarba 10-15 minute, apoi scurgem apa de pe fasole. Curatam cepele si le taiem marunt.. Morcovul...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Punem intr-un blender rosiile, ceapa, usturoiul si pudra de ardei iute si mixam pana obtinem o pasta fina, omogena. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam sosul picant de rosii, busuiocul...
Punem sucul intr-un ibric, adaugam zaharul, apoi punem vasul pe foc si amestecam pana cand acesta se dizolva(fara ca sucul sa fiarba). Ouale se mixeaza, apoi turnam peste ele sucul cald de portocale, amestecand usor. Punem iar ibricul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si...
Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste (pastram 2-3 linguri de frisca simpla pentru decor). Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin. Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste...
Foi :se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini. Daca este nevoie mai putem adauga putina faina....
Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana...
Afisate 241 - 270 din 475 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking