Intr-un vas punem vinul, zaharul, cimbrul, cafeaua, usturoiul si coaja de lamaie (curatata cu curatatorul de legume) si le punem pe foc. Lasam amestecul sa fiarba vreo 10 minute, dupa care lasam sa se raceasca. Pulpa de porc am taiat-o in 4 fasii lungi si mai subtiri, ca sa se patrunda...
Zdrobim piersicile si le amestecam cu uleiul. Intr-un alt castron amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam piersicile peste si amestecam foarte putin. Adaugam morcovii si stafidele si le inglobam in amestec. Umplem fiecare forma...
Mucenici muntenesti
In Dulciuri la 7 Mar 2011
Mucenici muntenesti
Pregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il intindem pe masa de lucru. Daca aveti forma de taiat, intindeti aluatul intr-o foaie destul de subtire, si...
Porc inecat in vin
In la 7 Mar 2011
Porc inecat in vin
Cu un cutit ascutit si ingust facem mici buzunare in carne si infigem cateii de usturoi curatati si taiati pe jumatate daca sunt mari. Daca folositi si kaiser, taiati-l bucati mici, cam de dimensiunea unui catel de usturoi si procedati la fel ca mai sus. Amestecam toate condimentele intr-un bol...
Paste cu spanac
In Paste la 2 Mar 2011
Paste cu spanac
Din capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din hartie de copt si o legam cu ata. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 30 de minute, dupa care...
Supa crema de telina
In la 23 Feb 2011
Supa crema de telina
Spalam si curatam toate legumele. Tocam sau dam pe razatoarea mare radacina de telina, taiem rondele tulpinile, cartofii ii taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Morcovii ii lasam intregi, sau taiati in 2, ca sa fie mai usor de "pescuit". Topim untul intr-o oala, adaugam telinele,...
Serbet de Ciocolata
In Dulciuri la 17 Feb 2011
Serbet de Ciocolata
Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca....
Incepem prin a carameliza zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic. Cand incepe sa se lichefieze, rotim usor tigaia, pentru ca sa se topeasca si zaharul ramas pana ajunge la o culoare asemanatoare chihlimbarului. Ghimbirul curatat il taiem rondele, ienibaharul il zdrobim, iar daca...
Coaste de porc la cuptor
In la 11 Feb 2011
Coaste de porc la cuptor
Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata. Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul brun si freacam coastele cu acest amestec. Asezam coastele intr-o tava, turnam sosul peste ele, le...
Cheesecake cu ciocolata
In la 9 Feb 2011
Cheesecake cu ciocolata
Maruntim biscuitii. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din...
Cum se prepara Reteta delicioasa de tigaie picanta cu carne si legume Taiem carnea de porc bucatatele potrivite si le prajim in uleiul incins cateva minute. Adaugam carnea de pui taiata la fel si le lasam sa se patrunda, amestecand din cand in cand. Intre timp pregatim legumele: ciupercile le...
Porc Pekin
In la 6 Feb 2011
Porc Pekin
Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui, amidon, jumatate din cantitatea de vin si 2 linguri de apa si turnam marinada peste carne. Lasam la...
Salata colorata
In Salate la 3 Feb 2011
Salata colorata
Punem la fiert ouale si le fierbem vreo 10 minute, ca sa fie tari. Mai punem pe foc inca o oala cu apa, in care vom opari broccoliul. Broccoli pe care il clatim si rupem buchetelele de pe tulpina. Cand apa fierbe, punem buchetelele de broccoli si le oparim 2 - 3 minute. Dupa aceea punem broccoli...
Trigoane cu mere
In Dulciuri la 2 Feb 2011
Trigoane cu mere
Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama lasata si le calim cateva minute impreauna cu zaharul. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Untul (margarina) il topim intr-o craticioara, la foc mic, fara...
Pink Martini
In la 7 Iun 2010
Pink Martini
Capsunile se zdorbesc cu furculita, se pun toate ingredintele intr-un shaker, care se agita 1-2 minute, pana se topeste gheata. Se toarna apoi in paharele de martini, decorate cu zahar. Ca sa obtinem decorul de zahar pe pahare, le stergem pe margine cu un servetel umed, cam 2-3mm, pe...
In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja). Taiem ciupercile in 4, iar piciorusele, daca nu mai sunt atasate...
Deep Dish Pizza
In la 21 Apr 2010
Deep Dish Pizza
Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua sau drojdia uscata. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura....
Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase. Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare si cateva linguri de apa ca sa fiarba linistite. In acest timp tocam piciorusele de la ciuperci si...
Afisate 31 - 48 din 48 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking