Muffins cu merisoare
In la 17 Aug 2011
Muffins cu merisoare
Cum se prepara reteta de muffins cu merisoare : Mai intai rupem ciocolata bucatele si o topim la bain-marie, dupa care o lasam sa se racoreasca. Ca la toate retetele de muffins, amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, cacao, zaharul si merisoarele....
Inghetata de Banane
In Dulciuri la 3 Aug 2011
Inghetata de Banane
Pasam bananele si le amestecam cu mierea, zeama de lamaie si fulgii de cocos. Batem frisca, iar spre sfarsit adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare. Peste amestecul de banane adaugam frisca, omogenizam si turnam intr-un vas pe care-l vom pune la congelator cateva ore.  
  Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie. Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita. Batem albusurile spuma,...
Curatam cartofii, ii taiem daca e nevoie si ii fierbem pana cand sunt patrunsi. Intre timp, taiem carnatii rondele si ii prajim in uleiul incins. Intr-o tava sau cratita asezam cartofii fierti si deasupra punem carnatii, impreuna cu 1-2 linguri din uleiul ramas in tigaie. Mustarul il...
Tarta cu banane
In Dulciuri la 15 Iul 2011
Tarta cu banane
Din faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata presarata cu putina faina. Asezam aluatul, care trebuie sa aiba cam 0.5cm grosime, in tava/tavile...
Salata Coleslaw
In Salate la 15 Iul 2011
Salata Coleslaw
Varza o tocam si o frecam cu putina sare. Morcovii ii razuim sau ii taiem fasii subtiri. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare.
Gyros la cuptor
In la 15 Iul 2011
Gyros la cuptor
Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3...
Bombe cu afine
In Dulciuri la 13 Iul 2011
Bombe cu afine
In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem ciocolata si untul intr-un vas le o topim la foc mic, amestecand mereu. Cand luam de pe foc, adaugam...
Friptura umpluta
In la 12 Iul 2011
Friptura umpluta
Spalam cotletele, le batem cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare, piper si boia. Cascavalul il taiem felii subtiri, la fel si rosiile. Punem pe fiecare cotlet, pe jumatate, cateva felii de cascaval si rosii. Aducem partea cealalta de carne peste umplutura si prindem cu scobitori....
Cherry Mojito
In la 11 Iul 2011
Cherry Mojito
Menta, impreuna cu zaharul si sucul de lime, le impartim in 2 pahare si le amestecam bine cu o lingura, zdrobind frunzele de menta. Turnam apoi sucul de cirese, umplem paharele cu apa si punem cateva cuburi de gheata. Este foarte racoritor si mentolat.  
Tarator
In la 11 Iul 2011
Tarator
Curatam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare. Intr-un bol incapator turnam iaurtul, apa, castravetii, mujdeiul si mararul tocat marunt. Amestecam, potrivim de sare si mai adaugam apa...
Verrine cu ananas si rom
In la 8 Iul 2011
Verrine cu ananas si rom
Strecuram siropul din conserva de ananas, iar rondelele le taiem bucati potrivite si le asezam in pahare. Siropul ramas il amestecam cu menta uscata, menta proapata tocata marunt si romul. Amestecam bine si turnam peste ananasul din pahare. Ornam cu frunzulite de menta proaspata si il lasam...
Salata de oua
In Salate la 7 Iul 2011
Salata de oua
Punem ouale pe foc intr-un vas cu apa suficienta. Ouale se fierb la foc mic-mediu, ca sa nu se crape din cauza miscarii data de bule formate in apa care fierbe. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, lasam sa fiarba 10 - 12 minute.  Dupa ce ouale s-au racit complet, le pasam cu o furculita,...
Afinata si Zmeurata
In Bauturi la 6 Iul 2011
Afinata si Zmeurata
Am spalat separat fructele, le-am lasat intr-un bol cu apa 10 - 15 minute, ca sa iasa musculitele sau alte vietati :) Apoi le-am scurs in cate o sita si le-am pus in doua sticle, afinele intr-o sticla, zmeura in alta. Peste fructe am pus zaharul si am amestecat. Lasam fructele cu zaharul la...
Zdrobim biscutii in mana sau ii punem intr-o punga si trecem o sticla peste ei de cateva ori. Mascarponele il amestecam cu quarkul si zaharul pudra, iar capsunile le taiem pe jumatate. Asezam in pahare mai intai biscutii, apoi un strat de branza, un strat de afine, alt strat de branza,...
Am folosit 3 feluri de piper boabe, dar nu e un aspect atat de important, puteti folosi doar piper negru, sau orice combinatie aveti prin casa. Este de preferat totusi sa fie boabe pe care le macinati la momentul pregatirii, deoarece aroma degajata va fi mult mai puternica decat in cazul...
Incepem prin a pune la scurs fasolea. Apoi spalam sparanghelul si curatam partea de jos cu curatatorul de legume, daca este mai fibroasa. Fiecare tulpina de sparanghel o taiem in bucatele de 2-3cm. La fel taiem si cabanosul. Uleiul il incingem in wok, sau o tigaie incapatoare si cu capac....
Prajitura cu rubarba
In la 11 Mai 2011
Prajitura cu rubarba
Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara. Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa...
Saramura de peste
In la 11 Mai 2011
Saramura de peste
Pestele pe care l-am avut nu era prea mare, asa ca l-am lasat intreg, fara cap si coada. Daca folositi un peste maricel, puteti sa-l taiati medalioane. Pestele, curatat de solzi si aripioare, se freaca cu putina sare grunjoasa si se prajeste pe gratar, pe ambele parti, pana se patrunde....
Cremsnit pe stil vechi
In la 8 Mai 2011
Cremsnit pe stil vechi
Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia. Intre timp separam galbenusurile de...
Fish&Chips dietetici
In Peste la 8 Mai 2011
Fish&Chips dietetici
Mai intai curatam cartofii si ii taiem cat de cat in stilul "chips" :) Ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu 2 linguri ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 de grade. Dupa vreo 25 - 30 de minute, presaram boia pe ambele parti si ii lasam sa se...
Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider. Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii. Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul....
Supa de ceapa
In la 13 Apr 2011
Supa de ceapa
Curatam ceapa si o taiem solzisori. Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie, la foc mic. Adaugam zaharul si lasam ceapa sa se caramelizeze, cu capac, vreo 20 - 30 de minute, amestecand din cand in cand, mentinand focul in continuare mic. Este bine sa folositi o...
Stufat de Pui
In la 13 Apr 2011
Stufat de Pui
Carnea curatata si spalata o condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Apoi o calim in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, doar cat sa se coaguleze putin.  Dupa ce am terminat prajitul carnii, in uleiul ramas calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate bucatele destul de...
Salata mexicana cu pui
In Salate la 11 Apr 2011
Salata mexicana cu pui
Cartofii spalati bine ii fierbem in coaja. Ii lasam putin sa se raceasca, ii curatam, ii taiem cubulete si ii stropim cu putin ulei. Pieptul de pui il tocam si il calim in uleiul incins, amestecand din cand in cand, pana cand este aproape facut. Condimentam cu sare, piper, boia si adaugam...
Coq au vin
In la 29 Mar 2011
Coq au vin
Taiem pulpele pe jumatate, iar pieptul il taiem in bucati destul de mari, cat sa fie aproximativ egale. Presaram sare si piper peste bucatile de carne si le tavalim prin faina. Incingem 2 linguri de ulei intr-un wok sau o cratita mare. Prajim carnea pentru cateva minute, cat sa se coaguleze....
Maslinele scurse bine, impreuna cu restul ingredientelor se pun intr-un vas si se paseaza cu piciorul vertical al mixerului sau se mixeaza in blender pana obtinem o pasta destul de fina. Pasta obtinuta se serveste pe felii de toast, noi am avut niste mini toast care au mers foarte bine fiind...
Crispy strips sanatosi
In la 25 Mar 2011
Crispy strips sanatosi
Pregatim o marinata din mustar, ulei, pasta de ardei, usturoi pisat, sos de soia, boia, jumatate din cimbru si piper (cam o lingurita). Pieptul de pui il taiem fasii, late cam cat 2 degete. Punem carnea intr-o punga care se inchide ermetic sau intr-un vas si turnam marinata peste, amestecand...
Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina. Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e...
Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre...
Afisate 1 - 30 din 48 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking