Cinnamon Rolls
In Dulciuri la 11 Mai 2014
Cinnamon Rolls
Din 100 ml lapte caldut,drojdia proaspata,o lingura de faina si zahar preparam o maia,pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte,untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate...
Rulouri din piept de pui
In la 9 Mai 2014
Rulouri din piept de pui
Spalam pieptul de pui si il stergem cu un prosop absorbant de bucatarie.Il taiem felii subtiri si il  batem usor cu ciocanul de snitele.Cascavalul il taiem sub forma de bastonase de circa 1 cm grosime. Condimentam cu un praf de sare.Pe masa de lucru,asezam baconul taiat in felii...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata In primul rand,rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime,adica si bucati mai mari si mai mici.Intre timp punem laptele la fiert,la foc mic si adaugam zaharul.Cand zaharul s-a topit adaugam untul,cacaoa,ciocolata si omogenizam bine.Oprim...
Ciorba de coaste afumate
In la 25 Feb 2014
Ciorba de coaste afumate
Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem coasta sa fiarba cu apa rece. Intre timp curatam legumele. Morcovul, telina,si pastarnacul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate taia cubulete potrivite. Rosia se...
Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial.Adaugam esentele, ouale,praful de sare,bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie,uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios,nu foarte tare).La sfarsit adaugam stafide, sau merisoare in cazul meu.In reteta...
Cornulete cu rahat
In Dulciuri la 21 Feb 2014
Cornulete cu rahat
Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o...
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul adaugat lingura cu lingura,pana cand acesta nu se mai simte.Adaugam galbenusurile,uleiul,coaja de lamaie si faina cernuta si amestecam cu o lingura de jos in sus,ca albusurile sa nu se lase.Intre timp curatam merele...
Taiem pulpele de pui,le spalam si le uscam cu un prosop absorbant.Le condimentam cu sare si piper.Cartofii se curata si se taie in patru pe lungime.Intr-o tava mai inalta punem uleiul,pulpele de pui,cartofii si apa.Presaram cimbru si piper,apoi acoperim vasul si il dam la cuptor la foc...
Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam uleiul,sarea,restul de apa calda si drojdia crescuta.Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.Lasam sa se...
Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam ciupercile si usturoiul pisat si lasam la foc mediu pana se inmoaie. Dam deoparte si condimentam cu sare si piper dupa gust. Batem ouale cu telul, adaugam apoi smantana, laptele, cascavalul ras,...
Rulada cu dulceata
In la 11 Feb 2013
Rulada cu dulceata
Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu praful de sare si uleiul,pana se incorporeaza tot.Separat mixam albusurile spuma tare,adaugand treptat cate o lingura de zahar,pana terminam tot zaharul,iar acesta nu se mai simte in albus.Amestecam cele doua compozitii si omogenizam cu o...
Intr-un castron amestecam iaurtul,ouale,uleiul,sarea si cascavalul ras.Separat amestecam  faina cu praful de copt.Amestecam cele doua compozitii si lasam sa se odihneasca circa 15 minute.Taiem carnatii pe jumatate,apoi in feliute subtiri.Punem jumatate din carnati in compozitia de faina si...
Intr-un castron amestecam bine laptele,ouale,uleiul si un praf de sare.Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt.Cernem deasupra aluatului lichid faina si omogenizam usor.Jumatate din cascaval se rade si se amesteca cu compozitia de faina si lapte.Restul de cascaval se taie cubulete...
Intr-un castron amestecam laptele, ouale si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt. Cernem faina peste amestecul de lapte si oua si omogenizam usor. Adaugam si un praf de sare. Adaugam si cascavalul ras. Tapetam formele de briose cu hartie speciala, sau ungem formele cu ulei si...
Intr-un castron amestecam iaurtul, ouale, uleiul, sarea si cascavalul ras. Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem deasupra compozitiei lichide. Omogenizam bine. Separat taiem carnatii pe lungime, apoi in feliute subtiri. Gogosarii se toaca cubulete mici. Adaugam carnatii si gogosarii...
Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul...
Ciorba de pui a la grec
In la 18 Sep 2012
Ciorba de pui a la grec
Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, cam o ora. Cand...
Prajitura de toamna
In la 18 Sep 2012
Prajitura de toamna
Punem faina intr-un bol mai mare.Adaugam zaharul si amestecam bine.Topim untul si il turnam peste faiana.Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.Spalam...
Lasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat.Presaram pe masa de lucru putina faina si punem aluatul.Il mai intindem putin cu sucitorul.Pe prima parte de aluat eu am pus carnatii si cascaval ras.Am rulat si am taiat bucati de circa 3-4 cm.Pe ce-a de a doua bucata de aluat am pus...
Oparim rosiile si le curatam de pielita,apoi le taiem cubulete.Taiem si dovleceii cubulete, iar ceapa,morcovul,telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari,sau le putem taia cubulete mici.Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa.O lasam pe foc pana devine sticloasa.Adaugam...
ALUAT DE TARTA: amestecam faiana cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos.Adaugam apoi cate un pic de apa,pana rezulta un aluat tare,bun de intins.Lasam la rece circa 30 de minute. UMLUTURA DE MERE: curatam merele de coaja si le scoatem cotoarele.Le taiem felii subtiri de...
ALUATUL: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr unt taiat cubulete,apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul si il punem la rece pentru zece minute. UMPLUTURA: curatam,spalam si taiem cartofii rondele de circa 5mm grosime.Curatam ceapa,o taiem solzisori si o punem la calit in...
Cornuri cu Finetti
In Dulciuri la 31 Aug 2012
Cornuri cu Finetti
Se face o maia din  drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine...
Bulgarasi cu cocos
In Dulciuri la 30 Aug 2012
Bulgarasi cu cocos
Macinam fin biscutii la robot,sau cine doreste bucatele mai mari poate zdrobi biscuitii cu ciocanelul de snitele.Punem laptele la foc impreuna cu zaharul,cacaoa si margarina.Lasam pana la punctul de fierbere.Lasam putin la racit,dar nu de tot.Turnam siropul peste biscuitii macinati.Adaugam si...
Ardei iuti in otet
In Conserve la 30 Aug 2012
Ardei iuti in otet
Spalam ardeiul iute sub jet de apa rece.Eu am folosit borcane mai mici de 350 ml deoarece ardeii au fost micuti.Deci,asezam ardeii in borcanele cu grija sa nu-i rupem,lasand putin spatiu intr ei.Am pus la fiecare borcanel o lingurita de zahar si una rasa de sare.Am pus cateva boabe de mustar si...
Pasta de ardei cu rosii
In la 30 Aug 2012
Pasta de ardei cu rosii
Spalam ardeii si rosiile.Punem o oala cu apa la foc .Punem rosiile cateva minute,apoi le curatam de pielite.Eu le-am dat prin blender,apoi le-am trecut prin strecuratoare sa ramana numai sucul.Cine doreste le poate da prin masina de separat rosii,dar mie mi se pare mai complicat asa si o munca...
Chec marmorat
In la 28 Aug 2012
Chec marmorat
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare.  Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat batem galbenusurile cu sarea si apa, apoi le lasam zece minute sa se...
Paine cu masline
In la 20 Aug 2012
Paine cu masline
Intr-un castron mai mare amestecam faiana si sarea. Dizolvam drojdia in 100 ml de apa din cei 600 si o adaugam peste faina odata cu restul de apa ramasa. Adaugam si maslinele si amestecam vartos cu lingura pana se omogenizeaza bine. Atentie, nu se framanta cu mana, doar cu lingura. Presaram...
Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt vas amestecam ouale, apa, zaharul, iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Amestecam pana cand zaharul este complet dizolvat. Incorporam amestecul de faina peste cel lichid si omogenizam usor. Impartim aluatul in doua parti egale. In...
Dovlecei umpluti
In la 3 Iun 2012
Dovlecei umpluti
Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine  si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp dovleceii se curata de coaja, se taie pe...
Afisate 1 - 30 din 184 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking