Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea . Se pune pe aragaz şi se amestecă pînă devine lucioasă . Cînd este gata se pune...
Se fierbe carnea in apa cu sare pina cand este aproape fiarta. Dupa ce a fiert o scoatem din apa , o lasam sa se raceasca putin si apoi o feliem. Usturoiul curatit il taiem feliute subtiri. Punem untura intr-o tigaie pina se topeste, adaugam usturoiul si il lasam 1 minut sa-si dezvolte...
Ciorba indiana de pui
In la 9 Mar 2011
Ciorba indiana de pui
Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie. Adaugam apoi sucul de...
Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar . Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul. Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem...
Cornulete fragede
In la 7 Mar 2011
Cornulete fragede
Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale. Din fiecare parte facem o foaie...
Separam albusurile de galbenusuri. Margarina o topim pe foc mic. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin. Adaugam apoi laptele si mixam in continuare. Praful de copt il amestecam bine faina, apoi...
Pasta de conopida
In Salate la 6 Mar 2011
Pasta de conopida
Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul. Conopida fiarta o tocam marunt, la fel si patrunjelul verde. Usturoiul il cutatam si il pisam. Din maioneza, smantana, usturoi si condimente facem un sos, amestecam bine si adaugam patrunjelul verde tocat...
Se portioneaza slanina si telemeaua. Rosia se taie feliute Castravetele se taie rondele. Ceapa se curata dupa care se taie felii. Painea moale se rupe bucati. Ce pot sa mai spun decat Pofta mare !
Se taie felii pulpa de porc. Ceapa se curata , se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei pina devine sticloasa. Adaugam feliile de carne,rosia taiata cubulete mici, usturoiul pisat si toate celelalte condimente.Amestecam bine toate componentele, apoi adaugam o cana mare cu apa,...
Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in...
Salata mozaicata
In Salate la 2 Mar 2011
Salata mozaicata
Salata verde se spala , se scurge bine si apoi se taie fideluta, la fel ca si varza. Celelalte legume se curata , se spala, se scurg bine de apa si se taie marunt. Morcovul , telina si gulia se dau pe razatoarea cu gauri mari, la fel si oul fiert. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si...
Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15 minute pina prinde o crusta. Merele spalate si necuratate le dam pe razatoare , apoi le amestecam cu...
Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie. Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliutze subtiri. (solzi) se pun in uleiul ramas in cratita si se prajesc putin. Se adauga sare, piper, si celelalte mirodenii, sa intre gustul...
Cornurile Laurei Laurentiu
In la 27 Feb 2011
Cornurile Laurei Laurentiu
Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute. Acestea...
Ciorba ardeleneasca de pui
In la 26 Feb 2011
Ciorba ardeleneasca de pui
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste. Se adauga zarzavatul si celelalte...
Cartofii si ouale se spala si se pun la fiert , separat fiecare.Dupa ce s-au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa si usturoiul cu frunze cu tot se taie marunt si se adauga la cartofi si oua.Amestecam bine si adaugam iaurtul , sare ,...
Carnea se taie in bucati potrivit de mari si se rumenesc in putin ulei pe toate partile. Se scoate carnea rumenita pe o hartie absorbanta iar in uleiul ramas adaugam ceapa taiata marunt , o calim pina devine sticloasa. Galbenusurile le amestecam cu mustarul, zeama de lamaie si smantana....
Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai aliniate.Presaram patrunjelul verde...
Ciorba de burta alla Sidy
In la 22 Feb 2011
Ciorba de burta alla Sidy
Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta. Intre timp punem carnea de vita la fiert...
Blatul 1: Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse. In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie...
Fasole verde cu pui
In la 20 Feb 2011
Fasole verde cu pui
Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune la calit in putin ulei.Dupa ce devine sticloasa se adauga pasta de gogosari, sare, piper si o cana cu apa. Adaugam pulpele fara pielita si lasam sa dea in clocot. Curatam usturoiul si il taiem marunt, apoi il adaugam la carnea de pui impreuna...
Aluatul l-am facut in masina de paine( se poate framanta si cu mana daca doriti).Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sare - ulei - faina - praful de copt - drojdia - zaharul dupa care am programat masina pe programul DOUGH. Baconul si carnatul le-am taiat felii...
Carnea de porc se introduce in Punga magica si se condimenteaza cu continutul aflat in punga. Se inchide punga cu dispozitivul atasat si se pune in tava peste cartofii preparati astfel : -se curata cartofii si se taie in opt.Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putin ulei. Cand este gata...
Fasolea boabe se spala bine si se pune la inmuiat in mai multe ape , de seara pina dimineata, cand se arunca apa de pe ea. Cepele se curata si se toaca marunt , apoi se inabusa in putin ulei. Carnatul se taie felii subtiri, la fel si kaizerul. Dupa ce ceapa s-a calit adaugam pasta de...
Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna cu apa necesara. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari - mai putin ceapa ce se lasa intreaga. Se adauga zarzavatul la zeama de varza ce fierbe si se lasa sa dea in clocot....
Zarzavatul fiert se taie marunt la fel si carnea fiarta.  Muraturile se taie si ele cubulete. Maioneza se face dintr-un galbenus fiert, unul crud, o lingurita de mustar si 1/2 l ulei. Ouale fierte se razuiesc sau se taie cubulete mai putin un galbenus . Eu am "taiat" zarzavatul...
Fileurile de curcan se bat bine intre doua folii de nailon apoi se pun pe gratarul incins sa se prajeasca bine pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit se condimenteaza cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie asezam o felie de cascaval , apoi una de sunca, cateva feliute de rosii iar deasupra...
Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta. Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza peste cabanosul prajit . Rulourile astfel obtinute se aseaza la distanta unele de altele , intr-o...
Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte incalzit , pina prind o culoare putin aramie. Se lasa sa se raceasca putin in forme apoi se scot...
Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul...
Afisate 451 - 480 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking