Cornurile Laurei Laurentiu

Postat de Sidy in Piine
27 Feb 2011 | 5741 vizualizari
Cornurile Laurei Laurentiu

Niste cornulete minunate pe care, daca vreti le si puteti umple... Eu le-am facut la masina de paine dar daca doriti le puteti framanta cu mana . Multumesc frumos Laura pentru reteta !!!

Ingrediente

  • 300 g apa calduta
  • 500 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 plic drojdie uscata(12g)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 galbenus
  • seminte susan
  • ulei

Mod de preparare

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH.
Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute.
Acestea se intind cu mana ( ca langosul)si se ung cu ulei, apoi se ruleaza , dupa care se innoada.
Se ia pe rand fiecare corn se intinde iar ,cu mana sau cu sucitorul si se ruleaza in forma de cornuri.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in ea cornurile care vor fi presarate deasupra cu seminte de susan.
Daca pregatim cornurile sa nu fie de post , le ungem prima data cu galbenus de ou amestecat cu doi stropi cu apa si apoi presaram susanul.
Mai lasam cornurile la cald 15 minute sa creasca apoi le dam la cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc bine deasupra, cam 30 minute.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornurile Laurei Laurentiu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Postat de mihaelar63

Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 09:14
la 27.02.2011, 09:26
Aseara citeam si eu reteta asta pe blogul Laurei. Super au iesit
la 27.02.2011, 09:52
grozave
la 27.02.2011, 10:17
Excelent !
Eu n-am folosit masina pana acum decat ptr paine ... si uite ce minunatii poate face siiiiiiiiiiiii , si fara mult service
la 27.02.2011, 10:25

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking