Tarta cu branza de vaci, rosii uscate si vinete

Postat de aziz in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2012 | 4407 vizualizari
Tarta cu branza de vaci, rosii uscate si vinete

Astazi tin sa va incant cu o tarta delicioasa dulce, sarata, aromata......Paste fericit tuturor!

Ingrediente

Blat:

  • 250 gr faina neagra
  • un praf sare
  • o lingura drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • lapte caldut- un pahar
  • o lingurita ierburi de Provence
  • 50 gr ulei de masline

Umplutura:

  • 300 gr branza proaspata de vaca sau urada proaspata+2 linguri smantana
  • 2 oua
  • cateva felii de vanata prajite in prealabil
  • o lingurita ierburi de Provence
  • o lingura de corn flour sau amidon
  • sare
  • rosii uscate 4-5 bucati sau 4-5 felii

Mod de preparare

Facem aluatul din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute.Intre timp pregatim umplutura amestecand branza cu ouale, sare ierburile de Provence si smantana+amidon sau cornflour.Se intinde foaie in tava de tarta se pune umplutura peste ea si se aseaza deasupra rosiile uscate si vinetele prajite in prealabil.Puteti picura putin ulei de masline deasupra.Dam la cuptorul preincalzit 175 grade pana se rumeneste frumos, eu am presarat cateva frunze de oregano deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaci, rosii uscate si vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci

Postat de Ina

Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci

Cele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat  aici . Pasta de ciuperci: Punem ingredientele intr-un blender si pasam pentru a obtine o pasta omogena . Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Drob de curcan in foietaj

Postat de merisor67

Drob de curcan in foietaj

Mai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat. Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 16:47
aici e de miiiineeee ,la Monaaaaaa,la tarta delicioasa
la 14.04.2012, 16:50
te asteeeeept!!!
la 14.04.2012, 16:52
stiu,si io vreau sa viiiiin
la 14.04.2012, 16:55
uite nu trebuie decat sa te urci in avion si eu hop cu tarta in aeroport si niscai oua shoshii
la 14.04.2012, 16:57
ce m-as teleporta))

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking