Curatam fructele si le taiem bucatele. Punem in blender iaurtul si fructele maruntite. Mixam pina se fac pasta fructele. Se pot adauga cuburi de gheata, cine doreste. Punem bautura in pahare si presaram deasupra scortisoara. Pofta mare !
Hachis Parmentier
In la 13 Apr 2011
Hachis Parmentier
Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in putin unt si o lingura cu ulei pina se face translucida cam 10 minute. Cand ceapa este facuta adaugam carnea treptat si amestecam bine pina cand carnea isi schimba culoarea si adaugam intreaga cantitate de carne. Adaugam oul, patrunjelul verde tocat...
Se intinde o foaie de aluat care se unge 1/2 cu ketchup. Deasupra lui ungem foaia cu pateu si razuim branza. Maslinelor le scoatem samburii si le taiem rondele deasupra branzei razuite. Aducem cealalta jumatate de foaie peste compozitie, o presam cu palma si o taiem cu pintenul inmuiat in...
Se taie untul cubulete. Usturoiul se curata si se da prin aparatul de presat. Intr-un bol amestecam untul cu usturoiul, cimbru si rozmarin( de preferat verde), salvia tocata, coaja de lamaie, sare si piper. Le amestecam pe toate bine pina se obtine o pasta. Pielea de pe pulpe o indepartam...
Somloi galuska
In la 10 Apr 2011
Somloi galuska
Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de...
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 minute Untul, oul, 25 g cascaval, faina si laptele pus cate putin se amesteca bine intr-un castron pina se omogenizeaza.Asezonam si adaugam apoi mararul tocat, smantana si usturoiul pisat. Dupa ce conopida...
Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele dezosate le taiem felii. Curatim legumele si le taiem. Ceapa si morcovii se inabusa in putin unt. Ungem un vas yena cu unt in care asezam straturi de morcovi cu ceapa, cartofi, carne,...
Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si...
Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua. Asezonam carnea. Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile. Cepele se curata si se taie solzisor. Scoatem...
Punem intr-o cratita bucati de unt, usturoi presat si spanacul decongelat. Sotam cateva minute. Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari si adaugam 1/2 din cantitate in spanac, luand cratita de pe foc. Adaugam apoi pe rand faina, condimentele si laptele, amestecam pina se omogenizeaza....
Se scoate pielita de pe pulpe si de condimenteaza cu condimentele pentru pui si cu sosul de soia.Se pun intr-un bol la rece pentru cel putin o ora. Se pot lasa asa de seara pina dimineata. Se curata cartofii si se taie in patru sau cuburi. Intr-o tava se pune hartie de copt, se aseaza pulpele...
Tajine de pui cu legume
In la 3 Apr 2011
Tajine de pui cu legume
Pielea de pe pulpe am indepartat-o iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri. Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la...
Pieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar. O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si cabanos. Alta bucata o umplem cu cascaval ras, branza telemea si masline iar alta bucata cu cascaval ,...
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam...
Guguluf marmorat
In la 28 Mar 2011
Guguluf marmorat
Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile. Ungem...
Porc cu cus-cus
In la 27 Mar 2011
Porc cu cus-cus
Pulpa de porc se taie fileuri cam de 1 cm grosime. Ceapa. ardeiul si rosia se taie cubulete si se trag in putin ulei. Adaugam peste ele fileurile de pulpa si o cana cu apa, atat cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic... In 3 linguri de ulei calim pastele pina isi...
Se ia ceapa, se curata, se taie fideluta si se caleste. Usturoiul se taie marunt si se pune peste ceapa.Adaugam rosiile decojite si taiate marunt, impreuna cu bulionul.Acoperim cu capac si lasam sa fiarba putin inabusit. Carnea de porc se spala si se taie bucatele . O adaugam apoi peste...
Pulpele de pui se spala bine si li se indeparteaza pielita. Din sosul de soia, cel de chili, sare, piper, condimente de pui, pasta de gogosari,vin, mustar,ulei, sare si piper se face o marinata in care se tin pulpele macar o ora, la rece.Mai bine ar fi de seara pina dimineata, ar fi mai...
Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate. Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de...
Cornulete alla mami meu
In la 23 Mar 2011
Cornulete alla mami meu
Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20...
Penne rigate bologneze
In la 20 Mar 2011
Penne rigate bologneze
Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele . Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici. Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci...
Penne rigate cu tocanita
In la 19 Mar 2011
Penne rigate cu tocanita
Carnea se taie bucatele mici. Ceapa se curata si se taie marunt , impreuna cu ardeiul. Se pun putin la calit in ulei pina devine ceapa sticloasa. Rosia se taie cubulete si se adauga peste ceapa, invartind in compozitie cateva minute. Adaugam carnea taiata , asezonam si adaugam apa pina...
Puiul curatat se portioneaza. Ceapa, ardeiul si rosia se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Adaugam bucatile de pui, sare si piper, cine doreste si 2-3 catei de usturoi. Adaugam apa , se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Intr-e timp orezul curatat si spalat se pune intr-o...
Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti. Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in...
Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat, iaurtul si sarea. Merele se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la compozitie impreuna cu celelalte ingrediente. Se amesteca cu lingura si se toarna intr-o tava unsa si...
Se fierb macaroanele in apa cu sare , conform instructiunilor de pe punga. Intre timp se taie sunculita, se prajeste si apoi se sparge peste ea oul, se amesteca bine pina se intareste oul. Mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au fiert macaroanele, se dau sub un jet de apa rece , apoi se...
Supica de mazare
In la 15 Mar 2011
Supica de mazare
Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina culoare. Se adauga patrunjelul rondele si boabele de mazare, apoi apa necesara  si piper macinat , dupa gust. Pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa...
Pizza cu ciuperci si kaizer
In la 14 Mar 2011
Pizza cu ciuperci si kaizer
Drojdia se inmoaie intr-un bol cu putin lapte cald si o lingurita de zahar. Cind aceasta creste, se rastoarna peste faina din vas. Adaugam uleiul, sarea si laptele. Se framinta bine, dar nu necesita dospire. Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu hirtie de copt si se inteapa cu...
Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil).  Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness....
Prajitura cu visine
In la 12 Mar 2011
Prajitura cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea. Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina. Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat...
Afisate 421 - 450 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking