Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.
Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu...
Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi.
Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il...
Pulpelor le-am indepartat pielita( sunt mult mai sanatoase fara acea grasime) le-am sters cu un servetel absorbant apoi le-am asezonat pe ambele parti si le-am dat putin la rece pina am preparat celelalte produse. Ceapa si usturoiul le-am curatat. Intr-un castronas am pus mustarul ce l-am...
Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta. Incepem sa framantam si adaugam incet...
Indepartam pielita de pe copane, le stergem cu un prosop absorbant si le introducem intr-un vas in care am pus 1/2 din vin, ulei si toate condimentele enumerate.
le acoperim si le dam la rece macar 30 de minute.
Ideal ar fi sa le lasam de seara pina dimineata.
Asezam apoi pulpele intr-un...
Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.
Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare....
Bagheta se taie felii cam de 1 cm grosime, se unge cu ulei de masline si se prajeste pe o tava in cuptor, pina se rumeneste putin. Cand este gata rumenita , fiecare felie se freaca cu un catel de usturoi curatat. Rosiile spalate si bine sterse se taie cubulete. Leurda spalata si bine...
Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.
Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul(...
Curatam spanacul, il spalam bine si il oparim in apa cu sare , daca este crud. Daca este congelat il lasam sa se dezghete intr-o strecuratoare, sa se scurga bine, apoi il maruntim bine, eventual in blender.
Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu un praf de sare....
Salata verde o desfacem foaie cu foaie , o spalam si o stergem cu un prosop absorbant. Ouale fierte tare le taiem cu aparatul de portionat ouale sau cu cutitul. Kaizerul il taiem felii subtiri si il prajim pina devine crocant, apoi il lasam sa se scurga grasimea din el pe un servet absorbant....
Pieptul de pui se taie bucatele , se condimenteaza bine si se prajeste untr-un wok in putin unt.Dupa ce s-a prajit adaugam faina amestecata cu smantana, curry sau ardei iute tocat marunt. Punem capacul si lasam sa fiarba bine, invartind sa nu se prinda carnea.
Orezul se fierbe conform...
Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.
Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu uncetul.Daca mai este nevoie, mai...
Feliile de piept se bat bine si se condimenteaza cu sare si piper. Din ciuperci facem o tocanita cu putina ceapa dar nu adaugam apa de loc. Cind e gata spargem ouale peste ciuperci si invirtim pina se intaresc. Potrivim de sare si piper si adaugam patrunjel verde tocat.
Peste feliuta de...
Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de...
Se curata telinele si se lasa in apa cu putina zeama de lamaie.
Sunca se taie felii subtiri si apoi in bastonase.
Ceapa se rade sau se taie marunt.
Telina se da pe razatoarea cu gauri mari.
Din maioneza , smantana, o lingurita mustar, zeama de lamaie, sare si piper facem un sos pe care...
Marinam pieptul de pui in zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper si il lasam cateva ore la rece. Cel mai bine ar fi daca l-ati lasa de seara pina dimineata.
Curatam usturoiul si il strivim cu presa.
Incingem gratarul si pregatim feliile de piept de pui pina se rumenesc frumos pe...
Curatam morcovii, ceapa si usturoiul.Morcovii ii taiem fasii subtiri, ceapa si usturoiul le tocam marunt.
Punem la fiert apa cu sare si o lingura ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Rasturnam apa de pe ele.
Morcovii ii calim in putin ulei. Ceapa o...
Indepartam pielea de pe pulpe , le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem intr-un bol mai mare toate ingredientele pentru pulpe, le amestecam bine pina se topeste zaharul.Dam bine de tot pulpele prin acest sos picant dupa care le dam la rece pentru cel putin o ora. Ideal ar fi sa...
Se desfac cutiile cu peste, porumb si iaurt si se pun ingredientele intr-un vas in care se vor asezona dupa gust. Amestecam sa se omogenizeze bine. Montam salata intr-un bol , ornam cu patrunjel verde si dam la rece pentru 30 de minute.
Pofta mare !
Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a cratitei, avand mare grija sa nu ne ardem cu el.
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pina capata o...
Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare. Lasam sa se odihneasca aluatul...
Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi se intinde.
Smantana se intinde peste blat.
Ceapa se taie solzisori, (nu va speriati ca nu e multa !)costita se taie feliute subtiri. Ceapa si costita se pun peste smantana. Se presara...
Cotletul dat prin ulei, sare si piper se prajeste in ulei intr-o tigaie. Apoi se acopera cu un strat grosut cu mustar.
Pesmetul se amesteca cu cimbrul si se pune peste cotletul cu mustar.
Se unge o tava ,se aranjeaza cotletul intreg si se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 min ....
Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste in doua linguri cu ulei. Se adauga pasta de ardei, o cana cu apa si carnea de miel taiata bucatele.Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga 1/2 din patrunjelul verde tocat. Se acopera cratita cu un capac si se reduce focul. Se lasa sa...
Pulpa de porc se taie felii de 1 cm grosime. Ardeiul, ceapa, usturoiul, ciupercile se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se toaca marunt.
Tragem legumele in ulei pina sticlesc, apoi adaugam feliile de carne, pasta de tomate si cea de gogosari, sosul chilli si asezonam.Adaugam o cana cu apa,...
Se curata morcovii si patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa .
Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 2-3 l apa si o lingura de vegeta. Cind legumele sunt aproape fierte , adaugam doua linguri de orez (dupa preferinta), piper, o...
Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului.
Ardeiul se taie fasii iar...
Facem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema...
Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o...
O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj. Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua. Smantana o amestecam cu baconul, ouale batute si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie o punem in tava peste...